Mario Götze vender hjem til Dortmund

Forudsat at han består lægetjekket, vil den 24-årige offensivspiller tiltræde på en fire år lang kontrakt.

- Foto: Scanpix/Carmen Jaspersen

- Foto: Scanpix/Carmen Jaspersen

Mario Götze vender hjem til Borussia Dortmund.

Det sker, efter hans barndomsklub har færdiggjort handlen med Bayern München, hvor den tyske landsholdsspiller har tilbragt tre mindre gode år.

Forudsat at han består lægetjekket, vil den 24-årige offensivspiller tiltræde på en kontrakt gældende frem til 2020, lyder det torsdag på Dortmunds hjemmeside.

- Jeg er personligt meget glad for, at Mario har besluttet sig for Borussia Dortmund. Siden hans afgang i 2013 har jeg altid håbet, at han en dag vil vende tilbage til os, siger Borussia Dortmunds direktør, Hans-Joachim Watzke.

Klubbens sportsdirektør, Michael Zorc, påpeger, at "Mario er en Dortmunder, en af ​​de mest kreative midtbanespillere i Europa og kun 24 år gammel".

Götze kom til Dortmund som niårig i 2001.

Derfor gjorde det ekstra ondt på mange fans, da han af alle klubber valgte at skifte til Bayern München.

Hovedpersonen selv ved da også, at han skal hele mange hjerter.

- Da jeg skiftede, var det en bevidst beslutning. Det vil jeg ikke skjule. Tre år senere ser jeg på beslutningen med andre øjne, siger Götze til Dortmunds hjemmeside.

- Jeg kan godt forstå, at mange fans ikke kunne forstå min beslutning, og jeg ville ikke træffe den samme i dag.

- Når jeg nu vender hjem, må jeg forsøge at overbevise alle - også dem, der ikke modtager mig med åbne arme - med mine præstationer. Mit mål er at spille på mit højeste niveau igen. For alle os, for klubben og for ​​BVB's fans, lyder det fra Mario Götze.

Han nåede det foreløbige klimaks i karrieren, da han i 2014 scorede det afgørende mål i VM-finalen mod Argentina. Han er i alt noteret for 56 landskampe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.