Frederikshavn

Maritime lærlinge på tour

Lærlinge fra maritime virksomheder på virksomhedsbesøg

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Privatfoto

FREDERIKSHAVN:52 lærlinge og lærlingeansvarlige fra de maritime virksomheder Orskov Yard A/S, Vestergaard Marine Service A/S, Hirtshals Yard A/S og MAN Diesel og Turbo skiftede fredag en almindelig arbejdsdag ud med virksomhedsbesøg på de fire virksomheder.

Dagen var arrangeret efter ønske fra virksomhederne, som er partnere i den maritime lærlingeordning, der huses af MARCOD – Maritimt Center for Optimering og Drift.

Virksomhederne ønskede at give lærlingene mulighed for at opleve, hvordan det er at være lærling hos kollegavirksomhederne i ordningen.

Kender hinanden

Mange af lærlingene kender i forvejen hinanden, da de under uddannelsen til enten smed, skibsmontør eller industritekniker går i skole sammen.

Alle lærlingene besøgte i løbet af dagen tre virksomheder og interessen og spørgelysten var stor.

Skydning og bowling

Da klokken slog fyraften, var det tid til sociale arrangementer. Første stop var hos Frederikshavn Skyttekreds, hvor der var pistol- og riffelskydning på programmet.

Alle var samlet og dagens indtryk blev vendt, inden aftenen afsluttede med ben og bowl i Terminalen.

”Det har været en god oplevelse for lærlingene og de lærlingeansvarlige at være samlet til et fælles arrangement på én gang. Jeg er sikker på, at der mandag morgen - når lærlingene møder ind på hver sin arbejdsplads - vil blive udvekslet sjove oplevelser fra dagen”, siger Anette Hermann Sørensen, som er super stolt over den glæde og begejstring de unge viser for deres faglighed.

”Arrangementet bekræfter mig i, at unge der er i gang med en erhvervsuddannelse deler et stort fællesskab, et rigtig godt kammeratskab og sammenhold - og jeg håber, at det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed”.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.