Maritimt netværk til Istanbul

33 erhvervsfolk fra Frederikshavn Kommune på studietur til Vesteuropas værfts-mekka

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Tirsdag eftermiddag sætter 33 erhvervsfolk fra maritime virksomheder i Frederikshavn Kommune kurs mod Istanbul i Tyrkiet.

Med på turen er blandt andet folk fra Orskov Yard, MAN, Karstensens Skibsværft, Victor, Scanel, HG Electrics, og målet er at skabe inspiration og kontakter inden for den maritime branche.

- Nøgleordet er samarbejde, når man vil noget større inden for det maritime, siger direktør Ole Vejling fra Spar Nord i Frederikshavn.

I Holland i 2013

Det er Spar Nords erhvervsafdeling, der arrangerer turen, ligesom banken for et år siden stod bag en lignende inspirationstur til Amsterdam og Rotterdam.

- Sidste år var der også over 30 deltagere. Interessen er stor, og baggrunden er de store udvidelser af havnefaciliteterne i Frederikshavn og Skagen, siger Ole Vejling.

- Med cirka 100 virksomheder på havnen og over 3.000 ansatte er den maritime branche vital for Frederikshavn. De maritime virksomheder bidrager tilsammen med omkring 30 procent af skatteindtægterne, siger Ole Vejling.

50 værfter og danske virksomheder

Men hvorfor netop Istanbul?

Tyrkiet er udvalgt som rejsemål, da det er det land i Vesteuropa, hvor der findes flest værfter.

I Tyrkiet er der officielt registreret over 50 skibsværfter, og langt den største del ligger i Tuzla-området tæt på Istanbul.

- Vi skal besøge flere af værfterne og derudover en række danske virksomheder som Lego og Viking Life Saving Equipment og høre om deres erfaringer med et være erhvervsdrivende i Tyrkiet, siger Ole Vejling, der ser samarbejdet på tværs af virksomhederne som en vigtig sidegevinst.

- Nogle af vores lokale virksomheder kan godt klare sig selv på de markeder, men der er stor forståelse for, at står vi sammen, kan vi løfte langt mere.

De 33 erhvervsfolk skal også høre om tænketanken TESEV (The Economic and Social Studies Foundation), en tænketank, der uafhængigt af regeringen analyserer sociale, politiske og økonomiske områder, der vedrører tyrkiske forhold.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.