Mark Strudal: Cornelius står allerstærkest

Den tidligere topangriber Mark Strudal mener, at Andreas Cornelius står stærkest blandt landsholdsangriberne.

Mark Strudal: Cornelius står allerstærkest

Der er i øjeblikket hård konkurrence om den forreste angrebsplads på det danske fodboldlandshold, som i aften møder Georgien i en venskabskamp i Aalborg.

Med navne som Viktor Fischer, Nicklas Pedersen, Simon Makienok og Andreas Cornelius er der flere om buddet.

Den tidligere landsholdsangriber Mark Strudal vurderer, at FC København-topscoreren Cornelius er favorit til pladsen helt i front lige nu.

- Set ud fra de foregående kampe, så har Cornelius bragt sig i en rigtig god situation. Umiddelbart synes jeg, at han står allerstærkest, siger Strudal.

Cornelius blev topscorer i Superligaen med 18 mål, men i de seneste seks ligakampe fik han ikke scoret. Det ødelægger dog ikke det samlede billede for Strudal.

- Cornelius har en fantastisk dynamik og power. Han bruger sin krop helt fantastisk. Det gælder både i nærkampene, hvor han bruger sin råstyrke og fysik godt i duellerne.

- Det er med til at skabe plads for ham, så han kan komme til afslutninger. Og så er han utrolig eksplosiv og hurtig, og han har en fantastisk springkraft og timing. Han er rigtig dygtig med hovedet og kan også læse spillet, siger Strudal.

Landstræner Morten Olsen vil ikke afsløre, hvem der skal have pladsen, men han er dybt imponeret over Cornelius, som i disse uger er i gang med at færdiggøre sin studentereksamen.

- Cornelius bliver bragt hjem umiddelbart efter kampen og skal op til studentereksamen en af dagene i et fag, som jeg ikke kender fra min skoletid. Det er så noget helt andet.

- Jeg synes, det er helt fantastisk, at en ung spiller, som har været igennem så meget positivt, stadig har overskud til at tage en studentereksamen, siger Olsen.

Danmarks testkamp mod Georgien fløjtes i gang klokken 20.15. På tirsdag skal danskerne spille en vigtig VM-kvalifikationskamp mod Armenien i Parken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.