Marokko er tilbage i den afrikanske fodboldvarme

Det afrikanske fodboldforbund har ophævet udelukkelsen af Marokko, som krævet af CAS.

Når det afrikanske fodboldforbund (CAF) på onsdag trækker lod til kvalifikationen til de afrikanske fodboldmesterskaber i 2017, vil Marokko være med i bowlen.

CAF er således klar til at tage marokkanerne tilbage i varmen, selv om nordafrikanerne egentlig blev udelukket fra deltagelse i Africa Cup of Nations i både 2017 og 2019, fordi Marokko i januar med kort varsel trak sig som værtsnation på grund af ebolafrygt.

Men den internationale sportsdomstol (CAS) ophævede i sidste uge udelukkelsen, og den afgørelse erklærer de afrikanske fodboldledere sig klar til efterkomme.

- CAF vil implementere afgørelsen og vil rette sig efter den på trods af de modsigelser, man kan finde i CAS' afgørelse, lyder det i en erklæring fra CAF.

Algeriet, Gabon og Ghana har meldt sig som kandidater til værtskabet for Africa Cup of Nations i 2017, og navnet på værten vil blive afsløret i forbindelse med lodtrækningen onsdag.

Her vil deltagerne blive fordelt i 13 puljer med fire hold i hver. Kvalifikationsturneringen begynder efter planen i juni.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.