Marray giver Murray-feber

Den dansk-britiske sejr i herredouble giver briterne håb om mere britisk guld

Andy Murray skal forsøge at efterligne sin navnebror Marray, der lørdag vandt Wimbledon med Frederik Løchte-Nielsen. Foto: Scanpix

Andy Murray skal forsøge at efterligne sin navnebror Marray, der lørdag vandt Wimbledon med Frederik Løchte-Nielsen. Foto: Scanpix

LONDON:Briterne er mere end spændte frem mod søndagens finale i Wimbledon, hvor skotten Andy Murray kan sætte en stopper for årtiers britisk sejrstørke, hvis han vinder over schweizeren Roger Federer.

Ifølge britiske medier har danske Frederik Løchte-Nielsen og hans britiske makker, Jonathan Marray, vist vejen med doublesejren i London over svenskeren Robert Lindstedt og rumæneren Horia Tecau.

- Marray har gjort det, nu gælder det Murray, skriver avisen the Daily Mail på sin hjemmeside.

Et godt varsel

Sejren var den første britiske sejr på hjemmebanen siden 1936. Indtil lørdag havde ingen matchet netop det år, hvor Fred Perry vandt i herresingle, mens Pat Hughes og Raymond Tuckey slog sejren hjem i herredouble.

- Det var en bemærkelsesværdig sejr for Marray og Nielsen, og det er et godt varsel for Murray forud for søndagens singlefinale mod Roger Federer, skriver avisen videre.

Under overskriften "Et varsel for Murray" skriver avisen The Telegraph, at "mange nu vil håbe på, at Murray kan efterligne Marrays succes og ende Storbritanniens 76-årige ventetid på en mester i herresingle".

Murray på toppen

Sky Sports har talt med Murrays næsten-navnebror, og han håber at inspirere singlefinalisten med sin sejr:

- Vi er venner, så hvis det giver ham nogen form for inspiration, så er jeg sikker på, at det ville være godt, siger Løchtes doublemakker til skysports.com.

- Selvfølgelig ønsker alle, at han vinder. Han er kommet så tæt på i mange grand slams. Han arbejder hårdt, og han er på toppen, tilføjer Marray.

En stor udfordring

25-årige Murray selv indrømmer, at han er undertippet mod den skarpt spillende Roger Federer, der har vundet Wimbledon seks gange, senest i 2009.

- Det er en stor udfordring, en udfordring, som jeg måske ikke forventes at vinde, men også en udfordring, som jeg kan vinde, hvis jeg spiller godt, siger Murray ifølge dailymail.co.uk.
Kampen spilles søndag eftermiddag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.