Udland

Mars-køretøj finder mulige spor efter liv

Det amerikanske rumprogram finder ingredienser på Mars, som er forudsætningen for liv.

Mars-køretøj finder mulige spor efter liv

Planeten Mars kan engang have understøttet organisk liv, viser en analyse af klippestykker, som er blevet opsamlet af Nasa's terrængående køretøj Curiosity.

Det er en prøve, der blev opsamlet i februar af Curiosity, som viser spor efter svovl, kvælstof, vand, ilt, fosfor og kul, der alle anses som ingredienser for liv, oplyser den amerikanske rumadministration.

- Et fundamentalt spørgsmål for denne mission er, om Mars kan have understøttet et beboeligt miljø, siger Michael Meyer, der er ledende videnskabsmand for efterforskningen på Mars.

- Ud fra det vi ved, så er svaret ja, konstaterer han.

Det er dog fortsat helt uvist, om Mars kan have været beboet, eller mikrobiologiske former for liv nogensinde har eksisteret.

Det 900 kilo tunge køretøj landede Nasa i Gale-krateret på Mars i august i et lavtliggende område, som videnskabsfolk har udset, blandet andet fordi der dér er tegn på, at der er løbet vand for meget længe siden.

Curiosity skal i de kommende måneder bevæge sig mod et bjerg, der stiger i krateret. Det indeholder klippelag, som måske kan dokumentere Mars' geologiske historie.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.