USA

Mars-mysterium løst: Sandsynligvis vand

NASA mener, at der med stor sandsynlighed er vand på Mars

Mars - fotograferet af rumteleskopet Hubble. Foto: Scanpix

Mars - fotograferet af rumteleskopet Hubble. Foto: Scanpix

USA/RUMMET:Den amerikanske rumadministration har løst et af Mars’ største mysterier, da organisationen mandag fastslog, at der med stor sandsynlighed findes flydende vand på planeten.

Opdagelserne er blevet offentliggjort ved et pressemøde, skriver nyhedsbureauet AFP.

Forskere fra rumadministrationen har fundet de første sikre beviser på, at der for nylig er dannet saltløsninger på Mars’ overflade.

Det er bevis på, at der også er vand på den røde planet.

Ubemandet mission

Opdagelsen er et resultat af billeder, som er taget fra en ubemandet rummission, der blev sendt af sted for 10 år siden.

De nye opdagelser er blevet tilgængelige, efter at holdet af forskere er lykkedes med at få flere oplysninger ud af billeder fra Nasa’s mission til Mars.

De seneste resultater ”støtter kraftigt hypotesen” om flydende vand på planeten ifølge forskerholdet, der har fået adgang til det materiale, Nasa har samlet ind på Mars, og som nu fremlægger sine resultater.

De oplysninger stemmer ifølge Nasa’s forskere overens ”med tilstedeværelsen af saltmineraler i flydende form, der stammer fra saltvand”.

- Vores opdagelser forstærker den teoretiske mulighed for flydende vand, siger Lujendra Ojha, der er en af forskerne, til AFP.

Frossent vand fundet tidligere

Det er ikke første gang, der er blevet fundet vand på Mars. Tidligere har forskere fundet frossent vand på planeten.

Da en af hovedforskerne bag Nasa’s seneste opdagelse, Alfred McEwan, blev spurgt af AFP, om de nye opdagelser er et entydigt bevis for, at der findes flydende vand på Mars, svarer han, at det er ”meget tæt på”.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst