Martec knytter flere bånd til Brasilien

Repræsentanter fra Martec og Brasilien mødtes på hinandens skibe, som skal ligge side om side ved OL i Rio

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Martec i Frederikshavn, som uddanner maskinmestre og driver skoleskibet Danmark, har de seneste dage skabt nye kontakter i det maritime brasilianske miljø.

Det fortæller direktør på Martec Pia Ankerstjerne. Hun og andre ansatte på Martec besøgte søndag det brasilianske flagskib Cisne Branco, da det lå til kajs i Nørresundby i forbindelse med Tall Ship Races, og mandag var brasilianerne så på besøg i Frederikshavn. Her så de Skoleskibet Danmark på flådestationen og var ude og se Martec Nord på Kragholmen, hvor uddannelsen til at tage på togt med skoleskibet foregår.

- Skoleskibet Danmark var ikke med i Tall Ship Races, fordi det skal gennemgå en større renovering, inden det næste togt, som kommer til at gå til Rio De Janeiro med ankomst 1. august i forbindelse med af De Olympiske Lege. Her er det planen, at skoleskibet Danmark skal ligge side om side med Cisne Branco lige neden for Sukkertoppen, fortæller Pia Ankerstjerne.

Det var første gang direktøren for Martec så Cisne Branco, som ejes af det brasilianske militær.

Det er således ikke et skoleskib som Danmark, men et skib, hvor uddannet personale fra det brasilianske militær kan få praktisk erfaring.

- Cisne Branco er et smukt skib, og det bliver flot, når de to skibe ligger i Rio De Janeiro, og skal bruges til forskellige arrangementer, som skal knytte den danske og den brasilianske maritime verden tættere sammen, siger Pia Ankerstjerne.

Det er planen, at der på togtet i 2016 skal være 4-8 unge brasilianere med.

Pia Ankerstjerne kan glæde sig over, at Skoleskibet Danmark har fået flere millioner i støtte til togtet og OL-opholdet i Rio De Janeiro,. Og det er nogle de mest kendte danske navne indenfor skibsfarten, der støtter projektet nemlig Den A. P. Møllerske Støttefond, Lauritzen Fonden, Hempel Fonden, DS NORDEN//Orients Fond og TORM Fonden.

- TORM har desuden doneret det nye dæk til skoleskibet, som er en del af den store renovering, vi er i gang med, siger Pia Ankerstjerne.

Udover samarbejdet med skibene, har Martec gennem de seneste år sendt studerende til Brasilien fra maskinmesteruddannelsen, arbejdet tæt sammen med et millitær akademi i landet og med universitet i Rio De Janeiro. Pia Ankerstjerne selv vræret i byen flere gange og har faktisk en ansat, lektor Nano Rasmussen , der jævnligt rejser til Brasilien for at pleje og udvikle samarbejde med både danske virksomheder i Brasilien og lokale undervisere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden