Martin sat uden for klassen

Specialskoler i Thisted Kommune afgør om enkelte elever skal have nødberedskab

Pædagog Jane Torp har meget svært ved at forklare Martin Bækgaard, hvorfor han ikke skal i skole, når to af hans bofæller skal af sted nogle af ugens dage. Foto: Peter Mørk

Pædagog Jane Torp har meget svært ved at forklare Martin Bækgaard, hvorfor han ikke skal i skole, når to af hans bofæller skal af sted nogle af ugens dage. Foto: Peter Mørk

THISTED:15-årige Martin Bækgaard er autist og har Downs Syndrom. Normalt går han i Østermølleskolen i Thisted. Men siden påske har han ikke været i skole, skriver Thisted Dagblad tirsdag.

Det stresser ham og gør ham ulykkelig.

- Vi ser han har en selvskadende adfærd nu, siger Lisbeth Ravnborg, stedfortræder i døgninstitutionen Møllehuset, hvor Martin bor.

Østermølleskolen og Trombakken er to specialskoler i Thisted Kommune, der blandt andet modtager elever med forstyrrelser i autisme-spektret.

Disse to skoler er omfattet af lockouten, fordi de er afdelinger af to folkeskoler, Rolighedsskolen og Snedsted Skole.

Erslev Skole på Mors, hvor 9 af 33 elever med autisme kommer fra Thy, er derimod ikke berørt af konflikten mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening.

- Den er vi lykkeligvis fri af, siger skoleleder Jens Thøgersen.

På Østermølleskolen (52 elever) og Trombakken (59 elever) er der nogle elever, der slet ikke kommer i skole, mens andre modtager delvis undervisning.

Mandag var to af Martins bofæller i skole.

- Når vi siger ”skole, kryds, kryds”, altså at skolen er lukket, så siger vi noget, der ikke passer i hans verden, for han kan jo se, at de andre skal af sted, forklarer Jane Torp, pædagog i Møllehuset.

Forvaltningen har bedt skolerne vurdere, om der skal oprettes et nødberedskab for bestemte elever.

Tirsdag morgen skal deres vurdering ligge klar.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.