Maskerede mænd skyder fængselsbetjent tre gange i benet

Bandemiljøet forsøger at overtage magten i fængslerne, siger formanden for Fængselsforbundet efter overfald.

Ritzau
Fængsel FREE Foto: Free/Www.colourbox.com
13. juli 2016 02:00

En fængselsbetjent er tirsdag aften blevet skudt tre gange i benet foran Nyborg Fængsel. Det oplyser Fængselsforbundet, der blandt andet organiserer landets fængselsbetjente.

Fængselsbetjenten blev passet op af tre maskerede mænd, da han mødte på arbejde, fremgår det af meddelelsen.

- De truer ham til at lægge sig ned på jorden, hvorefter de skyder ham tre gange i benet. De tre mænd afbrænder derefter den bil, som de er kommet i, og forlader stedet.

Betjenten blev overfaldet, da han var ved at parkere sin cykel i et skur foran fængslet for at møde ind på en nattevagt.

Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, er rystet over episoden, som er en af mange overfald i år på ansatte i fængslerne.

- Jeg tager det som udtryk for en ren hævnaktion. Helt personligt er jeg ret overbevist om, at de (gerningsmændene, red.) er fra bandemiljøet. Der er ingen tvivl om, at de forsøger at sætte sig på magten i bestemte fængsler og på bestemte afdelinger, siger han.

Han har også et bud på, hvilken kriminel bande, der står bag overfaldet.

- Vi skal formodentlig kigge mod LTF-miljøet (Loyal to Familia, red.).

Kim Østerbye oplyser, at betjenten er overført til hospitalet for at blive behandlet for sine skudsår.

Der har i år været en stigning i antallet af overfald på fængselsbetjente. Ifølge forbundets hjemmeside har der været 208 overfald mod fængselsbetjente i årets første fem måneder.

Det er en stigning på 20 procent i forhold til samme periode i 2015.

- Vi har nu inden for det seneste år haft to knivoverfald med forsøg på drab på to fængselsbetjente, og nu ser vi også en ren hævnaktion her til aften. Der er ingen tvivl om, at det er deres måde at sende et signal til os om, at de vil sætte sig på magten i fængslerne.

Kim Østerbye vil nu have justitsminister Søren Pind (V) til at gribe ind.

- Jeg har en klar opfordring til ministeren, om at han tager alle til rådighed stående midler i brug og skrider ind over for det her. Politiet må bruge alle ressourcer på det her Vi skal sikre, at fængselsbetjente er beskyttet i det omfang, det kan lade sig gøre, siger han.

Men Kim Østerbye er på det rene med, at det kan blive svært at forhindre en gentagelse af tirsdagens overfald.

- Desværre tror jeg ikke, at man bare kan komme det her uvæsen til livs. Hvordan skal man beskytte mod folk, der holder og venter på en, siger han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...