Maskinforretning bygger nyt

Vinderup Maskinforretning A/S har købt en grund i Food Parken for at flytte Nykøbing-afdelingen

Ida Smith
Vinderup Maskinforretning A/S får bedre halplads til mejetærskere og andre store maskiner, når firmaet næste efterår kan flytte ud i et nyt byggeri på Industrivej. Arkivfoto: Peter Mørk
Erhvervsbyggeri 11. oktober 2018 12:02

NYKØBING: - Vi har valgt at tage de lange briller på, og selv om landbruget har det hårdt lige nu, så tror vi på landmændene på Mors og i Thy og Salling. Vi vil gerne fortsat være midt i markedet.

Det fastslår Jan Pedersen, direktør og medindehaver af Vinderup Maskinforretning A/S. Det er hans idé, at virksomheden skal flytte ud af de lejede lokaler på hjørnet af Elsøvej og Vesterå til et nybyggeri på Industrivej 7A, i den sydlige ende af industrikvarteret langs rute 26.

Idet Jan Pedersen for et års tid siden solgte 75 procent af aktierne i firmaet til grovvareselskabet Danish Agro, krævede idéen deres billigelse, og den fik han.

Tirsdag blev købet af den 1,7 hektar store grund, som hidtil har været ejet af Morsø Kommune, godkendt på den lukkede del af kommunalbestyrelsens møde. Jan Pedersen forventer, at byggeriet vil gå i gang i løbet af en måneds tid. Planen er, at det ny Vinderup Maskinforretning på Mors skal stå klar til åbning 1. oktober 2019.

- Vi får en meget synlig placering med facade ud mod rute 26. Planen er at bygge en tvillingehal på i alt cirka 2300 kvadratmeter. Ikke højt og prangende, men fornuftigt, siger han.

Der bliver ikke mange flere kvadratmetre i det ny byggeri i forhold til de lokaler, firmaet lejer sig ind i i dag. Men de vil kunne udnyttes betydeligt bedre.

- Problemet i vores nuværende lokaler er, at vi har en kæmpe udstilling, som vi føler, at vi ikke kan bruge til ret meget. Til gengæld mangler vi mere plads til værksteder og koldhal, hvor vi kan have maskiner stående. Vi gør rigtig meget i mejetærskere og vil i det hele taget gerne have et godt sortiment af maskiner, som vi skal have plads til. Til gengæld bliver selve butiksdelen lidt mindre, siger Jan Pedersen.

I forbindelse med flytningen næste år vil virksomheden sortere i sortimentet i butikken.

- Vi vil satse på professionelle landbrugskunder og virkelig geare op på den del, samt på skov- og havekunder, fastslår direktøren.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...