Maskinhallen på vippen som mødested

Frederikshavns folkelige mødested i spil som nyt hjemsted for ungdomsklubben HotSpot

Hans Christensen
Maskinhallen i Skolegade. Frederikshavns folkelige mødested. Skal det fremover benyttes som byens centrale fritidsklub, HotSpot? Det er der stærkt delte meninger om. Arkivfoto: Peter Broen
Frederikshavn 22. januar 2016 08:12

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn Byråd har opgivet tankerne om at ombygge Ørnevejens Skole og dermed også droppet idéen om at flytte byens ungdomsklub, HotSpot, fra Rømøvej til Ørnevej.

Omkostningerne er ganske enkelt for store for en fattig kommune.

I stedet kan Maskinhallen i Skolegade blive HotSpots nye adresse.

Ledende politikere har blikket fast rettet mod Maskinhallen, der i dag fungerer som kultur- og foreningshus, men idéen om at flytte HotSpot til Skolegade har ifølge NORDJYSKEs oplysninger skabt en del furore.

Folkeligt mødested

Ida Skov fra Enhedslisten valgte onsdag i økonomiudvalget at sige fra til forslaget om en ny midtbyplan, blandt andet fordi hun ikke vil være med til at lukke Maskinhallen som Frederikshavns folkelige mødested.

- Det er udmærket at sælge Ørnevejens Skole til boligbyggeri, så vi kan bevare den smukke historiske bygning, men jeg synes, det er forkert at ødelægge et velfungerende folkeligt mødested, der bruges af rigtig mange foreninger, siger Ida Skov.

HotSpot er i det hele taget et hot emne. Børne- og ungdomsudvalget skal tage stilling til en ny struktur for kommunens dag-, fritids- og klubtilbud, og et af forslagene går på at børn allerede fra 3. klasse skal gå i fritidsklub frem for SFO I. Transporten mellem skolerne og fritidsklubben på Rømøvej giver dog mange bekymringer, fremgår det af de mange høringssvar, og det er i det lys, idéen om at flytte til Skolegade skal ses.

P-pladser på Rådhusøen

Tanken er som tidligere omtalt at ommøblere Rådhusparken, så det bliver et populært mødested med liv og oplevelser for alle aldersklasser.

En af idéerne går på at sløjfe P-pladserne langs Parallelvej og i stedet lægge et bånd med P-pladser mellem Parallelvej og Rådhus Allé umiddelbart syd for Det Musiske Hus.

Det fik også Ida Skov til at vende tommelfingrene nedad.

- Rådhuspladsen bliver ødelagt, hvis der skal etableres flere parkeringspladser i det område, og de vil komme til at isolere de to dele af Rådhusøen fra hinanden, siger Ida Skov.

Økonomiudvalgets flertal godkendte oplægget til udvikling af Frederikshavn midtby med den tilføjelse, at rådhuspladsen skal med i processen.

- Rådhuspladsen bliver stort set kun brugt, når juletræet skal tændes. Resten af året ligger den øde hen, siger Socialdemokraternes Bjarne Kvist (S).

Ifølge planen skal det være muligt for handicappede og gangbesværede at køre i bil til rådhusets hovedindgang, ligesom taxa-holdeplads foran det Musiske Hus indgår i planerne.

Ida Skov mener, det vil ødelægge rådhuspladsens æstetik og fremtidige mulighed som samlingsplads, demonstrationsplads, markedsplads og ikke mindst plads til at ”hylde de hvide høge, når de vinder guld”.

- Endelig viser undersøgelser, at der ikke mangler P-pladser i Frederikshavn. På Værkergrunden er der for eksempel masser af p-pladser få skridt fra rådhuset og bymidten, siger Ida Skov.

Fakta

Byrådet har i år afsat 1,5 mio. kr. til byudvikling i Frederikshavn.

Rådhusparken skal være et rekreativt og naturligt mødested med plads til udfoldelse, ophold og oplevelser.

Samtidig leder kommunen efter en og mere central placering til fritidsklubben HotSpot, der i dag ligger på Rømøvej.

Det er her Maskinhallen er kommet i kikkerten som nyt hjemsted for fritidsklubben.

Ørnevejen skole og Værkergrunden indgår også i planerne men med en længere tidshorisont.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...