Massage er godt for kroppen

Jeanette Brohus har startet ny klinik i Hørby - den hedder Kroppen Massage

Marianne D. Cornett
Den fysiurgiske massage afhjælper spændinger i kroppen. Privatfoto,
Frederikshavn 10. februar 2013 12:56

HØRBY: HUn har lyst, gå-på-mod og et smittende engagement. Hun hedder Jeanette Brohus, og hun har netop åbnet en lille, lækker klinik på Svejevej 12 i Hørby.

- Jeg interesserer mig meget for kroppen og for den måde, den reagerer på de udfordringer, vi udsætter den for - blandt andet i vores hverdag på arbejdet. Hvilke belastninger og hvilke påvirkninger, arbejdet har på vores krop. Og hvordan vi, ved hjalp af professionel massage kan rette på på eventuelle skavanker, så både krop og sjæl får det bedre, siger Jeanette Brohus.

Hun serverer kamillete foran en buldrende brændeovn, der udsender god varme midt i en isnende vinterkulde. Og hun brænder for at fortælle om sin nye klinik - ”Kroppen Massage”.

- Jeg er nok lidt af en drengepige, der har prøvet lidt af hvert, siden jeg tog HTX-eksamen. Og jeg har både arbejdet på Danish Crown, på Hotel Scandic og Hotel Viking, siger Jeanette Brohus..

I øjeblikket kører hun lastbil om natten - fra søndag til torsdag. En tur på godt 500 km., der går frem og tilbage fra Aalborg Fragtcentral til Odense - med Sæby Godstransport som arbejdsgiver.

- Faktisk har jeg aldrig rigtigt, vidst, hvad jeg ville. da jeg blev færdig med skolen, men jeg har arbejdet hele tiden. Jeg er nok den type, der har brug for at være i gang hele tiden, siger Jeanette Brohus energisk.

Lastbil om natten

De seneste år har hun siddet bag rattet på rigtig store biler.

- Ja, jeg har kørt nattransport i seks år med lastbiler og hænger. Og det er måske også et typisk mandearbejde. Det betyder i hvert fald, at man kan mærke, at det er vigtigt at bruge kroppen rigtigt. Og også at få massage en gang i mellem, siger hun.

Jeanette Brohus har derfor langt en plan - og hun har allerede ført den ud i livet - på begynderstadiet.

- Jeg har uddannet mig til lægeeksamineret fysiurgisk massør. Det har taget mig en lang række weekender, for jeg har selvfølgelig behold mit arbejde som chauffør samtidig. Og nu har jeg netop åbnet klinikken her i Hørby, fortæller hun.

Men det stopper ikke her - hun vil nemlig videreuddanne sig.

- Jeg har planer om snart at gå i gang med modul II. Så kan jeg nemlig blive RAB-godkendt (Registreret Alternativ Behandler). Det er en stor fordel, for det betyder at kunder kan blive henvist til mig fra sundhedsbehandlere, siger hun.

Massage for hele kroppen

- En god massage påvirker ikke kun muskler og fjerner myoser. Men massage påvirker hele kroppen, for vi hænger jo sammen helt ind til knoglerne, fortæller hun.

Jeanette Brohus giver flere former for massage.

- Den fysiurgiske massage afhjælper spændinger, aktiverer immunforsvaret, forbedrer kredsløbet, mindsker smerter og er god mod hovedpine. Og så virker det som regel afslappende. Men jeg giver også massage, der virker opkvikkende og forfriskende. Det sker med hurtigere bevægelser, så musklerne stimuleres og klienten bliver kvik og frisk til at møde dagen, fortæller hun.

Jeanette Brohus har allerede bygget en lille kundekreds op, der kommer på klinikken på Svejevej 12 i Hørby. Og kan kunderne ikke komme til hende, har hun en mobil briks, som hun tager med ud til dem. En slags mobil massageklinik.

- I februar og marts kører jeg specialtilbud, så kunderne kan lære mig at kende - og helst blive afhængige af massagen. Kroppen har nemlig brug for massage i hvert fald én gang hver fjerde-femte uge. Og så håber jeg at kunne tiltrække rigtig mange kunder. Min langtidsplan er nemlig, at jeg kan arbejde på fuld tid som massør. I mellemtiden - indtil jeg har fået opbygget et solidt kundegrundlag - bliver jeg ved med at køre lastbil om natten. Men fremover har jeg åbent fredag eftermiddag og lørdag formiddag, slutter Jeanette Brohus.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...