Udland

Massefangeflugt i Yemen: Op mod 1200 indsatte på fri fod

Islamister stormede tilsyneladende et fængsel i Yemen og befriede tusinde fanger - også al-Qaeda-tilhængere.

Cirka 1200 fanger menes at være flygtet fra et fængsel i den centrale del af Yemen, efter at uroligheder brød ud i og omkring fængslet.

Det oplyser embedsmænd i Yemen ifølge nyhedsbureauerne Reuters og dpa.

Blandt de mange undslupne fanger skulle der angiveligt være tilhængere af al-Qaeda på Den Arabiske Halvø (Aqap), som er kendt for blandt andet at have taget ansvaret for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris i januar.

Fangeflugten er den mest omfattende i en række lignende episoder den seneste tid, hvor yemenitiske militante er blevet befriet under eskaleringen i den politiske, kaotiske situation i landet.

- Grupper af al-Qaeda-støtter har i dag angrebet et centralt fængslet i byen Taiz, og flere end 1200 af de farlige flanger slap ud, skriver Reuters og citerer det statslige nyhedsbureau Saba for at have talt med en sikkerhedskilde.

En lokal embedsmand siger til Reuters, at nogle af de flygtede "mistænkes for at høre til al-Qaeda".

Houthi-militsen i Yemen kom ind i Taiz, Yemens tredjestørste by, i marts. Siden har en saudiarabisk-ledet koalition udført luftangreb mod oprørerne.

Houthierne står dog fortsat stærkt i byen sammen med militære enheder loyale over for oprøret og den tidligere præsident Ali Abdullah Saleh.

Ifølge Reuters' anonyme kilde var det Salehs styrker, der "åbnede fængselsporten".

En anonym kilde, som dpa har talt med, siger, at houthierne slap fangerne fri i løbet af kampe i nærheden af fængslet, hvor sunnimuslimer, shiamuslimske houthier og mindre, lokale militærfraktioner kæmper mod hinanden.

Nogle fanger skulle være blevet dræbt eller såret i urolighederne, skriver dpa, men antallet af omkomne er ikke tilgængelig.

Aqap har stået bag en række massefangeflugter. I april stormede militante et fængsel i den sydøstlige del af landet og befriede sympatisører og andre fanger.

Aqap-leder Nasir al-Wuhaishi blev dræbt for to uger siden i et amerikansk droneangreb. Det bekræftede et højtstående medlem i Aqap, Khalid Batarfi, som ifølge dpa selv blev befriet i episoden i april.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst