Slagterier

Massefyring på fjerkræslagteri

40-50 ufaglærte mister jobbet på Rose Poultry i Skovsgaard. Katastrofe for lokalområdet, siger 3F.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Brian Andersen, 3F: Det bliver meget svært for de fyrede at finde job igen.

Op imod et halvt hundrede medarbejdere bliver i de kommende dage fyret på Rose Poultrys fjerkræslagteri i Skovsgaard ved Brovst. Langt hovedparten er ufaglærte, og de får meget svært ved at finde job i området igen, vurderer fagforeningen 3F Midtvendsyssel, der betegner fyringerne som en katastrofe for lokalområdet. Fyringerne sker som konsekvens af faldende afsætning på især kyllingelår og som led i en effektivisering af slagteriet i Skovsgaard, ifølge Rose Poultrys ledelse. Salget går trægt Produktionen overgår fra to-holds-skift til et-holds-skift, og derfor bliver der brug for færre medarbejdere end de omkring 260 nuværende. - Salget af kyllingelår går trægt i hele verden, og priserne er i bund. Derfor skærer vi antallet af slagtninger ned fra 600.000 til 500.000 om ugen, og det betyder, at vi må afskedige mellem 40 og 50 medarbejdere, forklarer Michael Jørgensen, produktionsdirektør i Rose Poultry. - Modellen med at gå fra to korte skift til ét langt skift har vi kopieret fra svineslagteriet Tican i Thy. Vi håber, at det kan effektivisere produktionen så meget, at vi også på langt sigt kan bevare slagteriet, siger Michael Jørgensen. Afviser lukning af slagteriet Han afviser, at ændringerne er første skridt på vej mod en lukning af slagteriet. - Men hvis vi atter får brug for at øge produktionen, kommer det ikke til at ske i Skovsgaard, fastslår produktionsdirektøren for Rose Poultry, der har hovedsæde i Vinderup i Vestjylland. Svært at finde job igen - Fyringerne er en katastrofe for et lokalområde, hvor der ikke er for mange arbejdspladser i forvejen. Det bliver meget svært for de fyrede at finde job igen, siger Brian Andersen, faglig sekretær i 3F Midtvendsyssel, hvor de fleste af de fyrede er organiseret. - Jeg håber, at den omlægning af produktionen, der nu sker, og som er aftalt med tillidsfolkene, kan være med til at redde slagteriet og de tilbageværende arbejdspladser, siger Brian Andersen.