Masser af brag og begejstrede børn

Nu er den nye minihal i Vestrup blevet officielt indviet, og det foregik med konfettikanoner

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VESTRUP:- Denne dag er en sejr for de lokale ildsjæle.

Sådan lød ordene, da skoleleder fra Vestrup Skole, Sonja Paulin, stod på talerstolen fredag eftermiddag foran små 200 mennesker, der var mødt op til Vestrup Minihals officielle indvielse.

Hun fortalte om elevernes begejstring, mens de i de sidste måneder har fulgt med i tilblivelsen af bygningen.

Men børnenes begejstring vender vi tilbage til. For inden den blev set ved selvsyn, så ville bestyrelsesformand i Vestrup Minihal, Torben Svenstrup, fortælle om historien, der er gået forud for minihallens tilblivelse.

- En historie, der begyndte på en bænk i Østrup for tre år siden, da otte gæve gutter blev enige om, at Vestrup trængte til en ny gymnastiksal, som han sagde.

Men da formanden for Vesthimmerlands Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Jan Dyregaard (V), der selv er fra lokalområdet, trådte op på talerstolen, der ved lejligheden var en europalle beklædt med en stofdug, kunne forsamlingen høre om, hvordan planerne for en ny gymnastiksal har rødder 25 år tilbage i tiden.

- Da forsøgte en arbejdsgruppe for første gang at få gang i et lignende projekt, men der blev aldrig fundet hverken penge eller opbakning nok, sagde han.

Nu er det lykkedes, og børnenes begejstring over den nye hal var nem at mærke, da Jan Dyregaard efter sin tale klippede snoren over, og en skare af utålmodige børn løb forrest ned ad trapperne til gymnastiksalen, akkompagneret af høje brag fra konfettikanoner, der skød en farvefest ud over arrangementet.

- Kan vi ikke få en bold, råbte en af drengene.

Men ikke kun børnene var begejstret for den nye hal.

- Det fortæller en hel masse om det stærke sammenhold, der er her i byen, sagde Bettina Sæderup, der selv begynder til gymnastik i hallen i næste uge.

- Det er jo noget, der har været brug for siden jeg var barn, sagde hendes mand, Anders, der er født og opvokset i byen.

Bettina glæder sig også over, at deres to-årige søn, Benjamin, kan se frem til mange år med tidssvarende faciliteter.

- Det betyder virkelig noget som barn, at man har et sted, hvor man kan bruge sin krop og være sammen med sine venner, sagde hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.