Masser af grønt på Brolæggervej

Børnegården og Børnehaven Brolæggervej plantede træer

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Forleden var der masser af havevirksomhed på Børnegården og i Børnehaven på Brolæggervej, hvor dagen stod i Genplant-planetens tegn.

Det blev til 100 børneplanter og 100 træer - men inden grave- og plantearbejdet begyndte, var der fælles morgensang for begge huse.

Plantningen er et tre-årigt projekt under ”Skolen i skoven” den første uge i november - et samarbejde mellem mange af skovens, træets og naturens organisationer og en række fonde. Der er uddelt 33.000 træer til skoler og institutioner landet rundt.

Og det passer godt ind på Brolæggervej, hvor institutionerne har et meget stort udeareal. En naturgrund, der består af skov og krat, der er et aktivt læringsmiljø og et ekstra rum, der dagligt benyttes.

I bunden af legepladserne er et fælles areal - ”Skovbørnehaven”, hvor institutionerne ofte et samlet med 100 børn. Det var derfor oplagt at deltage i planteprojektet - efter at være godkendt som ”skolen i skoven”

Dagen på Brolæggervej blev sjov - med jord under neglene. Dagens ny sang var ”Vi vil plante et træ” - lært til lejligheden. Hvert barn havde inden lavet sit eget træskilt med navn - til sit helt eget træ. Så blev der gravet huller og børnene plantede løs.

Der blev plantet, vintereg, skovfyr, skovkirsebær og vortebirk. Nu glæder alle sig til at se træerne gro - og håber at kunne være med igen næste år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.