Masser af job i Nordjylland

For første gang nogensinde ligger ledigheden i Nordjylland lavere end landsgennemsnittet

Karsten Simensen: - Nordjylland er i fremgang, og det ses på beskæftigelsen.

Karsten Simensen: - Nordjylland er i fremgang, og det ses på beskæftigelsen.

NORDJYLLAND:For 19. måned i træk er ledigheden i Nordjylland faldet. Faldet er så stort, at den nordjyske ledighed nu er nede på 6,0 procent - 0,1 procentpoint under landsgennemsnittet.

- Jeg mindes ikke, at Nordjylland nogensinde før har haft en lavere ledighed end niveauet på landsplan. Selv under højkonjunkturen havde vi en højere ledighed end landsgennemsnittet. Nordjylland er i fremgang, og det ses på ledigheden og på beskæftigelsen, siger Karsten Simensen, regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Nordjylland.

Nordjylland har landets største fald i ledigheden med 5,8 procent fra maj 2011 til maj 2012. På landsplan faldt ledigheden i samme periode med blot 0,1 procent.

Antallet af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere med bopæl i Nordjylland er uændret fra marts 2011 til marts 2012. Faldet i beskæftigelsen er derned stoppet. Samtidig er antallet af arbejdspladser i de nordjyske virksomheder steget. Ledigheden er fortsat størst for unge under 30 år.

Ser man på de nordjyske enkeltvis, er ledigheden faldet mest i Rebild, Morsø og Læsø. Kun Jammerbugt har en mindre stigning i antallet af ledige.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Skudepisode i Aalborg: Tyder på internt opgør i det kriminelle miljø
Luk