Masser af liv på kysten

Hummerhuset og Foreningsvejen er i brug - nu skal de indvies

Både Hummerhuset og Foreningsvejen langs landingspladsen er taget i brug - her under World Cup surfstævnet i september sidste år. Arkivfoto: Diana Holm.

Både Hummerhuset og Foreningsvejen langs landingspladsen er taget i brug - her under World Cup surfstævnet i september sidste år. Arkivfoto: Diana Holm.

Der er lejlighedssange til næsten enhver begivenhed - også når der lørdag 31. marts fra lidt over middag til sidst på eftermiddagen er officiel indvielse på Klitmøllers nye "Foreningsvejen" og på Hummerhuset. Begge dele er allerede taget i brug, men nu skal det markeres efter alle kunstens regler. Byrådsmedlem og troubadour Viggo Iversen, Agger, synger for på indvielsessangen, der følger efter de officielle taler til indvielsen, og når det nu foregår ved havet i Klitmøller bliver det både med surfere på bølgerne og skateropvisning på Foreningsvejen, som er til mere end solnedgangsture. Vejen giver nye muligheder for tilgængelighed til området ved Ørhage. Ikke alene for almindelige fodgængere, men også for bevægelseshæmmede. Det er Thisted Kommune og Realdania der er værter ved indvielsesfesten 31. marts, men sideløbende er brugerne af Hummerhuset, Surfklubben NASA og BFN, Biologisk Forening for Nordvestjylland, klar til at byde indenfor i Hummerhuset, og de to foreninger vil i fællesskab afsløre et maleri lavet specielt til huset af kunstneren Thomas Bossel. Maleriet er en gave til projektet fra håndværkere og rådgivere. Hummerhuset er først og fremmest tiltænkt NASA og BFN, men det har også plads til andre brugere, som ønsker at benytte huset til forskellige tiltag. Det var tilfældet i februar, da huset var udgangspunkt og slutmål for Thy Trial Marathon. Både huset og Foreningsvejen er resultatet af projektet "Det gode liv ved kysten" under "Mulighedernes Land". Arbejderne er udført som et partnerskabsprojekt mellem Realdania og Thisted Kommune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.