Masser af plads til at tumle

Lejerbo Vuggestue er blevet til ”Tumlehuset”. Børn og voksne er flyttet til ”nyt” hus på Grønningen

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:Håndvaske i børnehøjde, en læsebænk, en balancegang og et legekøkken på hjul.

Alt er nøje gennemtænkt i den ”nye” småbørnsinstitution i Thisted, Vuggestuen Tumlehuset.

Pædagogisk leder Gitte Thyrrestrup siger, at hun slet ikke kan få armene ned. Med et stort smil viser hun rundt i hele bygningen, der lever op til alle krav, ønsker og behov.

Belysningen er helt i top, der er specialdesignede skabe til legetøj, der er installeret fem hæve/sænke pusleborde, køkkenet er arbejdsvenligt og rummeligt - og der er særskilte rum med plads til alle barnevognene.

- Så lykkedes det efter så mange år. Det er fantastisk, lyder det fra Gitte Thyrrestrup.

Hun har været leder af Vuggestuen Lejerbo på Havrevej siden 2001, og hun husker, at hun allerede det første år skrev et brev om problemer med de fysiske rammer. I 2008 kom et påbud fra arbejdstilsynet om at løse indeklimaproblemer i form af dårlig lugt og træk. Men en løsning lod vente på sig.

Lukningen af børnehaven Mælkebøtten, Grønningen 12, i 2011 gav nye muligheder for vuggestuen. Thisted Byråd besluttede at sætte Mælkebøtten i stand for 4,3 mio. kr. og indrette den til vuggestue.

Flytningen her ved nytår - til lyse og åbne rum - har givet næring til en ny form for pædagogik.

Børnene spiser i tre faste grupper, men ellers er der ingen stueopdeling. Der er motorikrum, et stort midterrum med et lille repos ud mod køkkenet og så to grupperum, der senere skal navngives.

- Børnene kan gå, hvorhen de vil. Og vi placerer os strategisk efter, hvor børnene er, siger Gitte Thyrrestrup.

Vuggestuen flyttede adresse i sidste uge. Lige nu er der 30 børn, men det er planen, at huset skal opnormeres til 40 børn stille og roligt - over et halvt års tid.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.