Dronninglund

Masser af rotter

Der bliver stadigt flere rotter

Sidste år blev der sat rekord i antallet af anmeldelser af rotter i Brønderslev Kommune. ?Arkivfoto: Grete Dahl

Sidste år blev der sat rekord i antallet af anmeldelser af rotter i Brønderslev Kommune. ?Arkivfoto: Grete Dahl

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Selv om der gøres en ihærdig indsats i kampen mod rotter, er der stadig masser af de uønskede skadedyr.

I 2016 blev der anmeldt 1.573 tilfælde af rotteplage mod 1489 året før.

Fra 1. januar til 8. februar, hvor der er lavet en opgørelse, har der været 204 sager om rotter. I en årrække var der godt 1200-sager, men så skete der i 2015 en kraftig stigning.

- I juli 2012 blev der vedtaget en ny bekendtgørelse om bekæmpelse af rotter, fortæller sagsbehandler Benthe M. Nielsen fra Brønderslev Kommunes plan- og miljø. I den nye bekendtgørelse blev der stillet øgede krav i forbindelse med bekæmpelse af rotter. De nye og højere krav er siden 2012 til i dag implementeret.

Det er Brønderslev Kommune, der har ansvaret for bekæmpelsen.

Men Brønderslev Forsyning gør også en stor indsats i kloaksystemet.

- Vi foretager rottebekæmpelse i eget kloaksystem, men indsatsen med automatiske fælder er sat på pause hos os, da der var for mange driftsproblemer i det forsøg, vi kørte i Hjallerup, fortæller direktør Thorkil Bartholdy Neergaard fra Brønderslev Forsyning.

Udgiftsmæssigt skal rottebekæmpelsen hænge sammen, og betales af borgerne. I 2016 var udgifterne 1,1 million kroner og indtægterne én million kroner. I 2017 budgetteres med et budget på 1,5 mio. kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.