Masser af syndere fældet i fynsk trafikrazzia

Stor trafikrazzia mod person-, last- og varebiler på Fyn torsdag formiddag giver bunke af sager til politiet

17
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Politiet foretog torsdag formiddag en historisk totalkontrol, hvor alle køretøjer blev stoppet to steder på Fyn. I samarbejde med blandt andre Skat, Bilinspektionen, Fødevarestyrelsen, Arbejdstilsynet, Udlændingestyrelsen, Vejdirektoratet og de fynske kommuner blev alt tjekket igennem. Foto: Scanpix

ODENSE:En bøde på 200.000 kroner og beslaglæggelse af lastbilen. Det var resultatet af den groveste sag i forbindelse med en stor trafikrazzia på Fyn torsdag.

Sagen drejer sig om en udenlandsk lastbilchauffør, der har overtrådt reglerne om køre- og hviletid.

Bødeforlægget er rettet mod et udenlandsk firma i et sydeuropæisk land uden for EU, og beslaglæggelsen er sket for at sikre, at pengene bliver betalt.

Lidt overraskende

Den massive kontrol betød, at cirka 5000 personbiler blev tjekket, og at der blev skrevet sager på 144 lastvogne.

- Det er lidt overraskende, siger politiets pressetalsmand, Erik Halkjær, om de mange problemer med lastvognene.

To lastvogne er blevet beslaglagt som sikkerhed for betaling af bøder, og det samlede bødekrav fra politiet er på cirka 800.000 kroner. Men dertil kan der komme bøder fra andre myndigheder, som ligeledes var på stikkerne. Blandt andre Udlændingestyrelsen, Fødevarestyrelsen, Miljøstyrelsen, Trafikstyrelsen og Skat deltog i aktionen.

Lange køer

- Den foreløbige evaluering er, at alle har været tilfredse med samarbejdet, siger Erik Halkjær fra Fyns Politi.

Kontrollen gav knas med trafikken om eftermiddagen. Der opstod køer på fem-seks kilometer. Skat fik øje på en række luksusbiler, og det skal nu undersøges, om ejerne har betalt de afgifter, de skal. Desuden blev der afsløret en ulovlig import af koks, som kan udløse en bøde på 10.000 kroner.

Helt tilfældigt blev en mand fra Odense afsløret med to kilo af det potente euforiserende stof skunk. Betjente opsøgte derefter hans adresse og opdagede, hvad der betegnes som et "større skunk-laboratorium," og driften er sket uden at betale for strøm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.