Udland

Masser i Moskva demonstrerer igen mod Putin

Stor demonstration mod Putin er på gaden i Moskva i forlængelse af sidste års protestaktioner.

Masser i Moskva demonstrerer igen mod Putin

Titusindevis af mennesker gik lørdag på gaden i Moskva for at opretholde deres pres mod Vladimir Putins styre.

En broget gruppe af demonstranter, hvoraf nogle bar på røde socialistiske flag, mens andre gik under nationalistiske flag eller transparenter med liberale slogans, aktionerede i forlængelse af de store demonstrationer, som rystede Moskva i december.

Det franske nyhedsbureau anslår, at over 40.000 var på dagen lørdag. Myndighederne opgiver, at der var omkring 15.000, mens den stærkt venstreorienterede oppositionspolitiker Sergej Udaltsov siger, at der var mindst 150.000.

- Magt til millionerne - ikke til millionærerne, lyder et tilbagevendende slogan.

Under demonstrationen talte blandt andre den karismatiske Alexei Navalnij, som kæmper mod den udbredte korruption i Rusland.

- Det eneste, vi beder om, er noget, som hedder noget så enkelt som frihed. Ikke andet end lighed og menneskelig værdighed, sagde han til folkemængden.

Ved de store demonstrationer sidste vinter mod Putin og hans regeringsparti, Forenet Rusland, blev den russiske leder beskyldt for at have fusket sig til valgsejre.

Protesterne, der i stor udstrækning er baseret på de sociale medier, er en af de største udfordringer, som Putin har stået over for i de 12 år, hvor han har domineret Ruslands politiske liv.

Putin har flere gange beskyldt USA's udenrigsministerium for at opildne til demonstrationerne med indirekte økonomisk støtte.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.