Massiv protest mod møller i udtørret sø

100 til møde i Aalbæk

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBÆK:De vil ikke have store møller i Gårdbo Sø. Naboer til den udtørrede sø og repræsentanter for Danmarks Naturfredningsfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening og andre interesserede var mødt talstærkt frem, da Frederikshavn Kommune torsdag holdt informationsmøde om planerne om opsætning af 11 store vindmøller mellem Tuen og Aalbæk.

Lidt over 100 deltog i mødet på Aalbæk Skole.

Naboerne frygter støj og at deres ejendomme bliver usælgelige, hvis kommunen giver grønt lys til møllerne.

Risikoen for, at rovfugle vil kollidere med møllerne var en anden bekymring, som blev trukket frem af flere mødedeltagere.

Danmarks Naturfredningsforenings lokalformand, Eigil Torp Olesen, pointerede, at foreningen generelt går ind for vindenergi, men er modstander af møller i Gårdbo Sø. Fordi møllerne vil blokere for genskabelse af den tørlagte sø.

Mødet i Aalbæk var første led i en såkaldt foroffentlighedsfase om møllerne.

Næste skridt er udarbejdelse af VVM-redegørelse om møllernes miljøvirkning og af lokalplan - med mindre byrådet siger stop undervejs. Socialdemokraterne har allerede meldt ud, at de er imod projektet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.