Masterplan er på plads

Nu begynder det politiske arbejde med at udvælge fokusområderne

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

JAMMERBUGT:Aabybro og Pandrup har fået deres egne masterplaner. Nu kommer turen til Fjerritslev, hvor masterplanen netop er blevet vedtaget af kommunalbestyrelsen.

Planen har længe været undervejs. Der har været byvandringer, borgermøder, høringsfaser og gymnasiet har været inddraget i processen.

Fjerritslevs centrum har siden årtusindskiftet gennemgået en stor byfornyelse. Fortove og kørebaner er lagt i samme niveau, uden kantsten. Belægning, lygter, bænke og skraldespande er udskiftet i forbindelse med byfornyelsen, og der er allerede i dag et samlet og ensartet udseende i bymidten. Arealer på nordsiden af Vestergade og Østergade skal også omfattes af dette og bagvedliggende arealer og facader skal moderniseres for at skabe en oplevelse af sammenhæng med midtbyen.

Hastighedsnedsættende tiltag

Langs med Brøndumvej foreslås det i masterplanen, at man kan åbne skoven på den højre side, når man kommer sydfra ad Brøndumvej. De rekreative potentialer, der ligger i skovområdet, kan udnyttes bedre med stiforløb.

Dyrskuepladsen skal gøres mere fremtrædende fra Brøndumvej ved at beskære træerne mere. Og på den venstre side ud ad Brøndumvej, kan boldbanerne gøres meget tydeligere ved at gøre en anlagt vold lavere og åbne op.

På Brøndumvej er der brug for hastighedsnedsættende tiltag, da skolen ligger ud til vejen og den nuværende rundkørsel kan gøres mere markant, da mange trafikanter i dag kører lige igennem rundkørslen.

Anlæg som regnvandsbassin

Set ud fra et klimamæssigt synspunkt kan anlægget og det omkringliggende engareal i fremtiden bruges som regnvandsbassin til opsamling af den stigende mængde regnvand, som kommer. Samtidig kan man udnytte allerede eksisterende arealer til legeområde og opholdsområde. Den større mængde regnvand kan ledes til arealer syd for byen.

Det er nu op til politikerne, at finde ud af, hvilke områder der skal arbejdes med i Fjerritslev-området.

Borgmester Mogens Gade (V) forventer, at kommunalbestyrelsen i lighed med masterplanens realisering i Pandrup også afsætter et beløb til realisering af dele af planen for Fjerritslev, alt efter hvad den fremtidige proces spores ind på.

- Der er mange ting at tage fat på, og masterplanen for Fjerritslev by og område beskriver rigtig mange spændende tiltag. Dem skal vi nu til at arbejde med politisk og selvfølgelig sammen med borgerne, siger Mogens Gade.

Fakta

Kommunalbestyrelsen afsatte i forbindelse med Budget 2011 midler til udarbejdelse af masterplaner for de fire hovedbyer.

Som opfølgning herpå besluttede Økonomiudvalget, at planerne for Aabybro og Pandrup skulle igangsættes først, og efterfølgende skulle planerne for Fjerritslev og Brovst igangsættes.

Formålet med masterplanerne er at få skabt overblik over byerne og samtidigt sikre, at de nye udviklingsprojekter indpasses i helheden.

Pandrups bymidte blev renoveret og forskønnet i eftersommeren 2014.

PD

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.