Matchfixingsag på hidtil uset niveau rammer dansk fodbold

Mandag er der afsagt kendelse i sag om matchfixing på et højere niveau end tidligere set i dansk fodbold.

Matchfixingsag på hidtil uset niveau rammer dansk fodbold

Offentligheden får mandag besked om en sag om matchfixing på et alvorligere niveau end hidtil set i dansk fodbold.

Dansk Boldspil-Union (DBU) meddeler, at der i dag er afsagt kendelse i en sag på - for dansk fodbold - højere niveau end tidligere.

I pressemeddelelsen hedder det:

- DBU’s Disciplinærudvalg har mandag afsagt kendelse i en sag om matchfixing vedrørende kampe spillet i august 2011. DBU har arbejdet på sagen siden september 2011, men fik først afgørende gennembrud i den aktuelle sag i marts og juni 2012.

Sagen er den første af sin art i Danmark. Alvorligere end tidligere sager om spillere, der har væddet penge på kampe, de selv spillede med i. Denne gang er der tale om organiseret fællesskab.

- Der er tale om den første sag om matchfixing herhjemme, som har været undersøgt som foregået på det såkaldte niveau 2, hvilket er defineret som bookmaking i "organiseret fællesskab".

- De hidtidige sager mod Jesper Sneholm, Samir Haiba og Kim Aabech har alle været niveau 1-sager, hedder det i DBU's meddelelse.

I "Manual for forebyggelsen og håndtering af matchfixing i dansk fodbold" står der følgende om de såkaldte niveau 2-sager, hvor mandagens sag altså er den første af sin art:

- Flere personer, der i forening spiller på bestemte udfald i kampe, som de selv er deltagere i, og for egen eller andres vindings skyld.

Parterne i sagen bliver orienteret forud for pressemødet klokken 14 i Fodboldens Hus i Brøndby.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.