Fodbold

Matchfixingsag på hidtil uset niveau rammer dansk fodbold

Mandag er der afsagt kendelse i sag om matchfixing på et højere niveau end tidligere set i dansk fodbold

HELE LANDET: Offentligheden får mandag besked om en sag om matchfixing på et alvorligere niveau end hidtil set i dansk fodbold.

Dansk Boldspil-Union (DBU) meddeler, at der i dag er afsagt kendelse i en sag på - for dansk fodbold - højere niveau end tidligere.

I pressemeddelelsen hedder det:

- DBU’s Disciplinærudvalg har mandag afsagt kendelse i en sag om matchfixing vedrørende kampe spillet i august 2011. DBU har arbejdet på sagen siden september 2011, men fik først afgørende gennembrud i den aktuelle sag i marts og juni 2012.

Sagen er den første af sin art i Danmark. Alvorligere end tidligere sager om spillere, der har væddet penge på kampe, de selv spillede med i. Denne gang er der tale om organiseret fællesskab.

- Der er tale om den første sag om matchfixing herhjemme, som har været undersøgt som foregået på det såkaldte niveau 2, hvilket er defineret som bookmaking i "organiseret fællesskab".

- De hidtidige sager mod Jesper Sneholm, Samir Haiba og Kim Aabech har alle været niveau 1-sager, hedder det i DBU's meddelelse.

I "Manual for forebyggelsen og håndtering af matchfixing i dansk fodbold" står der følgende om de såkaldte niveau 2-sager, hvor mandagens sag altså er den første af sin art:

- Flere personer, der i forening spiller på bestemte udfald i kampe, som de selv er deltagere i, og for egen eller andres vindings skyld.

Parterne i sagen bliver orienteret forud for pressemødet klokken 14 i Fodboldens Hus i Brøndby.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst