Matchvinder: - Det er en god følelse

Landsholdsspillerne følte sig godt tilpas i nyt system

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

FODBOLD:Det var første gang i syv kampe, at det danske landshold kunne juble over en sejr, da det torsdag aften blev til 2-1 over Island på MCH Arena i Herning.

Spillemæssigt var der også masser af opløftende momenter under den nye landstræner Åge Hareide, der har indført et nyt 3-5-2 system, og det gav masser af muligheder i offensiven.

- Systemet ligger jo op til, at vi skal spillere mere direkte, og det synes jeg også, at vi gjorde. Det gav os flere chancer, end vi har været vant til som angribere umiddelbart, men det er altid svært at sammenligne på tværs af kampe og tidligt at sige, om det er systemet, siger den dobbelte målscorer Nicolai Jørgensen.

- Det var en rigtig lækker følelse med to mål, og jeg fastholder den gode stime, som jeg også har haft i Superligaen. Jeg fandt i et godt samarbejde med Yussuf (Poulsen, red). Han er en god spiller, og vi er begge to lidt nogle powerhouse-angribere, der løber meget. Han er en god fyr, og når han siger noget, så lytter jeg og omvendt, siger han.

Thomas Delaney fastholder, at der stadig skal arbejdes med det nye system, men der var meget godt at tage med til Skotland. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Thomas Delaney fastholder, at der stadig skal arbejdes med det nye system, men der var meget godt at tage med til Skotland. Foto: Henning Bagger/Scanpix

På midtbanen spillede Thomas Delaney også en stor kamp, selvom han stadig fastholder, at der er nogle ting i det nye system, der skal arbejdes med.

- Vi har jp kun haft det med i to træninger, men jeg synes, det fungerede fint. Men vi skal blive ved med at justere i presspillet, og hvornår den ene skubber op eller trækker sig tilbage, og hvordan vi rokerer rundt, når vi går fra offensiv til defensiv. Men det er noget vi ikke kan træne til træning, det lærer vi i kampene, siger midtbanespilleren.

- Det var rigtig lækkert med en sejr, og nu glæder vi os til at spille mod Skotland på tirsdag, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.