Matematikere mødes om at hjælpe unge

Hjørring Gymnasium og HF Kursus arrangerer konference om unge, der har svære matematikvanskeligheder - 110 deltagere udveksler erfaringer

Matematiker Otto Dan Houmann Jensen rejser Danmark tyndt for at fortælle om erfaringerne med at teste elever for talblindhed. Foto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

Matematiker Otto Dan Houmann Jensen rejser Danmark tyndt for at fortælle om erfaringerne med at teste elever for talblindhed. Foto: Bent Bach Bent Bach

HJØRRING:110 matematiklærere fra hele landet mødes onsdag på Hjørring Gymnasium og HF Kursus til konferencen ”Unge med matematikvanskeligheder - praktiske erfaringer og værktøjer”.

Gymnasiet er arrangør og projektansvarlig for et projekt for unge med matematikvanskeligheder. Det er treårigt og støttet af Region Nordjylland med 1,2 mio. kr.

Det er først indenfor de sidste fem-seks år, at der for alvor er kommet fokus på, at man kan være talblind lige så vel som ordblind.

Matematiklærer Otto Dan Houmann Jensen, Hjørring, var en af de første herhjemme, der sammen med en række kolleger i Hjørring begyndte at screene eleverne for vanskelighederne. De udviklede en test, som i dag landet over kaldes ”Hjørring-testen”.

Ved onsdagens konference er der foredrag om hjernen og matematik ved lektor i neuromatematik Lisser Rye Ejersbo, Aarhus Universitet. Derefter en række workshops, hvor der udveksles erfaringer med arbejdet med talblinde.

Konferencen slutter med paneldiskussion.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt
Luk