Morsø

Mathias fra Mors prøver lykken i Finland

Morsingbo er flyttet til de tusind søers land for at studere og bo sammen med finsk pige, som han mødte i Spanien

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jenna Rosenqvist og Mathias Søe Hansen mødte hinanden, da hun var på ferie i Spanien, hvor han arbejdede. Privatfoto

DRAGSTRUP:Et arbejdsophold i spanske Fuengirola ændrede 20-årige Mathias Søe Hansens liv. For mødet med finske Jenna Rosenqvist har nu fået ham til at flytte til Finland.

- Jeg arbejdede for teleselskabet Tello. Jeg tog derned lige efter, at jeg var færdig som student på Morsø Gymnasium sidste år og var der i fem måneder, fortæller morsingboen kort inden afrejse.

Selvom han i forvejen ikke kunne en eneste spansk glose, endte Mathias Søe Hansen med at bo og arbejde i Spanien, hvor han solgte teleløsninger. Mathias Søe Hansen havde ikke været længe i Spanien, før han under en bytur mødte den jævnaldrende finne Jenna, der læser til sygeplejerske. Efterfølgende holdt parret forholdet ved lige med Skype, telefon og sociale medier.

- Jeg har besøgt Jenna nogle gange i Finland, fortæller morsingboen, der efter hjemkomsten fra Spanien har arbejdet i sin fars vvs-firma.

Parret blev ret hurtige enige om, at en fælles fremtid af hensyn til Jennas studier foreløbig ligger i Finland. Mathias Søe Hansen skal læse International Business på universitet i Pori. Studierne foregår på engelsk.

- Mit ophold i Spanien har gjort, at jeg har fundet ud af, hvad jeg vil. Det her er min drømmeuddannelse, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.