Matthews vinder BinckBank-etape efter nyt Valgren-uheld

Sunwebs Michael Matthews vandt søndag 7. og dermed sidste etape af World Tour-løbet BinckBank Tour.

Michael Matthews sluttede flot af i BinckBank Tour. Foto: Fabrice Coffrini/arkiv/Ritzau Scanpix

Michael Matthews sluttede flot af i BinckBank Tour. Foto: Fabrice Coffrini/arkiv/Ritzau Scanpix

Sunwebs Michael Matthews vandt søndag 7. og dermed sidste etape af World Tour-løbet BinckBank Tour.

Danske Michael Valgren (Astana) lå ellers godt til, men fik et veltilrettelagt angreb fra distancen ødelagt af en mekanisk defekt 30 kilometer fra mål.

Til sidst på den 215 kilometer lange etape vandt Michael Matthews spurten foran Greg Van Avermaet og Zdenek Stybar på brostenene på Muur van Geraardsbergen, som blev forceret i alt fire gange på den afsluttende rundstrækning.

Sunwebs-afslutterens flotte spurt var dog kun nok til etapesejren. I det samlede klassement sluttede australieren på andenpladsen fem sekunder efter vinderen, Matej Mohoric (Bahrain-Merida).

Michael Valgren var også uheldig lørdag, hvor han styrtede.

Søndag kørte han og Astana-kollega Magnus Cort fra feltet og flåede det i stykker i jagten på det syv mand store udbrud, som lå et minut ude foran med 50 kilometer til mål.

Michael Valgren lå således i en tremandsgruppe blot 30 sekunder efter den ensomme rytter i front, Guillaume Van Keirsbulck (Wanty), og godt 40 sekunder foran en større gruppe med 35 kilometer til mål.

I den større gruppe sad blandt andre Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), og den fik Valgren uønsket følgeskab af, da han fik mekanisk defekt og derefter en forkert, ny cykel med 30 kilometer til mål - et kort moment før hans følgesvende fik kontakt med Van Keirsbulck.

Timingen og den for lange venten på en anden cykel fra den neutrale servicevogn var således elendig for Michael Valgren, og på næstsidste passage af Muur van Geraardsbergen havde danskergruppen feltet lige efter sig.

Fra det stak blandt andre Tim Wellens (Lotto Soudal) og Oliver Naesen (AG2R) kontra.

Naesen blev som sidste mand hentet af feltet med fem kilometer til mål, og så var der lagt op til brostensspurt op mod målstregen.

BinckBank Tour har i år ellers budt på flere danske højdepunkter.

Magnus Cort vandt 5. etape, efter Søren Kragh Andersen kørte sig til tredjepladsen på enkeltstarten og siden nappede en syvendeplads på 6. etape, hvilket bragte den unge dansker op på fjerdepladsen i klassementet før afslutningsdagen, søndag.

Men her formåede han ikke at avancere og dumpede i stedet ned på syvendepladsen, 39 sekunder efter Mohoric.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.