Matti Breschel går efter sejrsrekord

Matti Breschel er en af tre ryttere, som har vundet fem etaper i Post Danmark Rundt. Målet er en mere i år.

Matti Breschel går efter sejrsrekord

Matti Breschel har flere gange rakt ud efter den samlede sejr i Post Danmark Rundt. Hans bedste samlede resultat er en tredjeplads i 2007. I alt har han endda kørt 10 dage i løbets gule førertrøje.

Med tidstabet på første etape onsdag, er rytteren fra Saxo-Tinkoff 21 sekunder fra Magnus Cort Nielsen (Team Cult Energi) og 14 sekunder fra Lars Bak (Lotto-Belisol), så førertrøjen ser han næppe i 2013.

Men etapesejren, og dermed titlen som den rytter, der har vundet flest etaper i løbets historie, er stadig indenfor rækkevidde.

- Mit mål er at vinde en etape. Så ser jeg, hvordan det ser ud inden enkeltstarten, siger Matti Breschel, som med sine næste ord egentlig afslører, hvilke etaper, han har kigget ud i Post Danmark Rundt anno 2013.

- Jeg glæder mig til Vejle-etapen. Etapen i Odsherred lørdag formiddag skal man heller ikke undervurdere. Det bliver en rigtigt hård etape.

Matti Breschel har før vundet etapen med afslutning i Vejle, hvor den skrappe Kiddesvej-stigning traditionelt skaber kraftig spredning på rytterne.

De skal op af stigningen to gange til sidst, og det gør ondt.

Til gengæld har Breschel afskrevet torsdagens etape til Sønderborg. Den forventer han, at Mark Cavendish tager sig af.

Saxo-Tinkoff havde en uheldig første etape fra Silkeborg til Varde. Da løbskommissærerne onsdag aften havde korrigeret tiderne på grund af et styrt inden for etapens sidste tre kilometer, så det mindre skidt ud, men holdet satte 14 sekunder til i forhold til en velkørende Lars Bak.

Noget af det skyldtes punkteringer, blandt andet til Matti Breschel, som måtte jagte feltet på de afsluttende kilometer. I alt havde holdet otte punkteringer inden for etapens sidste halvdel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.