Matti Breschel vinder sprint i Sønderborg

Udnyttede stejl opløbsstrækning

Matti Breschel vandt 2. etape af Post Danmark Rundt, og sprinterne blev dermed snydt for anen gang i årets løb. Foto: Lars Rønbøg/Scanpix

Matti Breschel vandt 2. etape af Post Danmark Rundt, og sprinterne blev dermed snydt for anen gang i årets løb. Foto: Lars Rønbøg/Scanpix

SØNDERBORG:Den danske cykelrytter Matti Breschel (Saxo-Tinkoff) sørgede for anden dag i træk for dansk jubel i cykelløbet Post Danmark Rundt, da han vandt 2. etape efter en sprint.

Det var imponerende kørsel på opløbsstrækningen af danskeren, der blandt mange andre sprintere henviste superstjernen Mark Cavendish til en sekundær placering i Sønderborg.

Faktisk var det dobbelttriumf for Saxo-Tinkoff, idet holdkammeraten Marko Kump fra Slovenien blev nummer to på etapen. Hollandske Moreno Hofland fra Belkin blev treer.

Med sejren er Breschel oppe på i alt seks etapesejre i Post Danmark Rundt i karrieren, og det er ny rekord for løbet.

I det hele taget var det en stor dag for Bjarne Riis’ mandskab Saxo-Tinkoff.

Holdets danske mester Michael Mørkøv stak iført Dannebrog af fra feltet i et forsøg på at lave et overraskelsesangreb i stil med det, der lykkedes for Lars Bak (Lotto-Belisol) på 1. etape onsdag.

Her stak Bak af fra de øvrige favoritter og holdt forspringet til feltet hele vejen til mål, og han kunne juble over vigtige sekunder i klassementet, mens hans unge landsmand Magnus Cort (Cult) kunne juble over etapesejr og førertrøje.

Sidstnævnte kan Cort stadig juble over, han er stadig i front for løbet inden fredagens kongeetape, hvor rytterne skal ud på 200 kilometer fra Sønderborg til Vejle.

Cort fører kun løbet et sekund foran Nikola Aistrup (Concordia Forsikring-Riwal), mens Lars Bak er syv sekunder efter. Breschel er nu blot 11 sekunder efter på en samlet fjerdeplads.

Mørkøv må til gengæld nøjes med at juble over holdkammeraten Breschels flotte sejr torsdag og over, at han har gode ben i det danske etapeløb, som han satser på at vinde samlet.

Feltet slugte Mørkøv og et par andre ryttere fem kilometer før mål, og så endte det med den ventede sprint - men langt fra med den ventede vinder.

Mark Cavendish elsker Danmark - men næppe så meget i disse dage som dengang, han vandt VM på dansk grund. Til gengæld elsker Matti Breschel uden tvivl Sønderborg.

Post Danmark Rundt slutter søndag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.