Motorsport

Max opbakning til max gas

Racerkører Tom Kristensens lillebror Jacob Kristensen har udsolgt af rejser til Le Mans

Jacob Kristensen i det store samlingstelt på K-campen. Her kommer brormand som sædvangligt på besøg en af dagene forud for løbet for at hilse på de mange fans. Arkivfoto: Claus Søndberg

Jacob Kristensen i det store samlingstelt på K-campen. Her kommer brormand som sædvangligt på besøg en af dagene forud for løbet for at hilse på de mange fans. Arkivfoto: Claus Søndberg

HADSTEN/HOBRO:Otte lastvognstog, 200 frivillige, to bands, 12 professionelle kokke, 10 samaritter, 900 iglo telte og 200 de luxe telte med rigtige senge.

Det er bare nogle af de ingredienser, der sikrer den nordjyske racerkører Tom Kristensen fra Hobro max opbakning til at give den max gas, når det går løs i Le Mans med det årlige 24 timers løb i den franske by 14.-15. juni med test og tidskørsler dagene før.

Manden der sørger for opbakningen er såmænd Tom Kristensens egen lillebror Jacob Kristensen, der via sit rejseselskab K-rejser sørger for at 4.000 danskere er klar til at støtte broren i dennes forsøg på at vinde sit 10. Le Mans.

- Vi havde udsolgt til vore 4.000 pladser for to uger siden - seks uger før løbet overhovedet skydes i gang. Det har været helt overvældende, så stor interessen har været, konstaterer Jacob Kristensen, der i år også er til stede som rejsearrangør for 10. gang, så det kunne jo være sjovt, hvis nu......

Danskere i tusindtal

Udover ham sender blandt andet selskabet GP Tours også danskere til Le Mans, og de har også udsolgt til flere af deres rejser. Og iagttagere gætter på alt mellem 25.000 og 40.000 danskere ned for at støtte danskerne i løbet.

Jacob Christensen og hans store team har som sædvanligt et stort fælles spisningstelt med til K-campen, ligesom der nok skal blive trængsel om kæmpegrillerne, når først duften af pølser begynder at hvirvle rundt i campen.

Campen får som de tidligere år også besøg af Tom Kristensen og hans to medkørere.

Det er et fast indslag i Jacob Kristensens rejser, og her har han nok en lille fordel i at kende topkøreren så godt.

Slået på speeden

Men selv om det er hans bror, så er Jacob Kristensen ikke alt for optimistisk med hensyn til Tom Kristensen chancer for at hente sin 10. sejr i det prestigefyldte løb.

- Jeg har set Tom og de to andre køre i Spa i Belgien i seks timers løbet. Her kørte de sig til en 2. plads. Men vurderet udelukkende på speeden, så er Audierne ikke hurtige nok - endnu da. Både Toyotaerne og Porcherne kørte med højere tophastigheder, og Le Mans er jo nærmest fire langsider, så det kan blive svært for Audierne. Det bliver en lang sej kamp. Og det kan jo sagtens være, at det i sidste ende bliver udholdenheden, der vinder. Den har Audi jo bevist, at de har, siger Jacob Kristensen.

Foreløbig har Jacob Kristensen i hvert fald vundet - på sin måde med udsolgt til sine rejser - allerede seks uger før det går løs i Frankrig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst