May danser hen over angreb mod sin brexit-plan

En dansende britisk premierminister forsøgte at løfte humøret i sit parti og hente støtte til sin brexitplan.

Storbritanniens premierminister, Theresa May, dansede onsdag ind på scenen til sit partis konvent i Birmingham. Foto: Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Storbritanniens premierminister, Theresa May, dansede onsdag ind på scenen til sit partis konvent i Birmingham. Foto: Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Til tonerne af Abbas "Dancing Queen" dansede Storbritanniens premierminister, Theresa May, ind på scenen til sin tale for sit partis konvent i Birmingham onsdag.

Fra talerstolen forsvarede hun sin plan for Storbritanniens exit fra EU, dagen efter at sin tidligere udenrigsminister Boris Johnson gik helhjertet til angreb på den.

Planen er ifølge Johnson udemokratisk og "en politisk ydmygelse".

May undgik i størstedelen af talen at nævne Storbritanniens vej ud af EU. Men hun forsvarede sin plan kortfattet ved at sige, at det ikke er overraskende, at der er forskellige holdninger til, hvordan Storbritannien skal forlade EU.

Hun afviste Johnsons angreb om, at planen - den såkaldte Chequers-plan - vil slavebinde Storbritannien til regler fra EU selv efter et exit fra unionen.

Ifølge May vil Chequers-planen tillade Storbritannien at lave sine egne handelsaftaler.

Samtidig noterer May, at hun ikke vil lave en aftale med EU for enhver pris. Det er til trods for, at det ifølge May vil være et dårligt resultat for både EU og Storbritannien, hvis ikke en aftale falder på plads.

Premierministeren afviser også idéen om endnu en folkeafstemning, som hun mener, vil være politikernes måde at fortælle befolkningen, at den tog fejl.

I størstedelen af talen holdt May sig til indenrigspolitiske emner som sundhedspolitik, politisk chikane og finanspolitik.

Hun forsøgte også at lave sjov med sin tale fra sidste år, der blev bemærket for flere uheldige elementer. Dels fik May en hoste, hun ikke kunne kontrollere, og dels faldt en del af sloganet bag hende ned. Begge dele mens May talte.

Den dansende entre var tilsyneladende en selvironisk tilgang til det ry, som en danser med et begrænset repertoire, som May ifølge nyhedsbureauet AP har pådraget sig.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.