Udland

May forudser svære og usikre tider for Storbritannien

Storbritanniens snart nye premierminister, Theresa May, lover at gå efter "den bedste aftale" med EU.

BRITAIN-EU-POLITICS-CONSERVATIVE Foto: Scanpix/Daniel Leal-olivas

BRITAIN-EU-POLITICS-CONSERVATIVE Foto: Scanpix/Daniel Leal-olivas

- Jeg er æret og ydmyg over at være blevet valgt.

Sådan indleder Storbritanniens kommende premierminister, Theresa May, et ultrakort pressemøde.

Hun er blevet valgt som den næste konservative leder og dermed premierminister David Camerons efterfølger i Downing Street nummer 10.

Theresa May takker foran den samlede verdenspresse David Cameron for hans arbejde for Det Konservative Parti og hele Storbritannien.

Hun påpeger samtidig, at Storbritannien har brug for en stærk ledelse, der kan styre landet gennem "svære tider" og svære forhandlinger med EU.

- Brexit betyder brexit, og vi skal gøre det til en succes. Vi skal forene vores land, siger hun og henviser til, at Storbritannien går usikre økonomiske tider i møde.

Samtidig lover hun at kæmpe for den "bedst mulige aftale" med EU omkring Storbritanniens fremtidige relation til unionen, hvis briterne officielt forlader den.

Flere eksperter vurderer, at forhandlingerne om briternes exit fra EU kan indledes hurtigere end ventet med Theresa Mays hurtige udnævnelse.

Det forholdt den kommende premierminister sig dog ikke til på pressemødet, hvor ingen journalister fik mulighed for at stille spørgsmål.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.