May i løbende kontakt med Trump og Macron om Syrien

Premierminister Theresa May vil senere tirsdag lede et møde i Storbritanniens sikkerhedsråd om Syrien.

Politik 10. april 2018 14:56

Den britiske premierminister, Theresa May, siger, at hun senere tirsdag vil tale med USA's præsident, Donald Trump, om et formodet kemisk angreb i Syrien.

- Jeg fortsætter løbende drøftelser med vore allierede og partnere. Jeg talte med den franske præsident, Emmanuel Macron, i morges, og jeg taler med præsident Trump senere i dag, siger den britiske premierminister.

Hun siger, at hun senere tirsdag indkalder et møde i det britiske sikkerhedsråd om Syrien.

Til et spørgsmål om, hvorvidt Storbritannien vil gå sammen med USA, hvis amerikanerne beslutter sig for yderligere militære operationer i Syrien, afviste May at svare direkte.

- Vi mener, at de, der er ansvarlige, bør stå til regnskab, siger hun.

- Angrebet, som skete i Douma, var et barbarisk angreb. Det er klart, at vi arbejder intenst sammen med vore allierede og vore partnere for at danne os et billede af, hvad der skete.

I Syrien er regeringsstyrkerne og deres allierede i forhøjet alarmberedskab. Der er taget visse forholdsregler på militærbaser og militære stillinger mange steder i landet.

Styrkerne frygter et amerikanskledet angreb som reaktion på det øjensynlige kemiske angreb i Syrien, sige overvågningsgrupper i landet.

Forholdsreglerne er også blevet truffet på baggrund af et israelsk angreb mod en syrisk luftbase mandag, hvor adskillige iranere blev dræbt.

En højtstående iraner, som besøgte Syrien tirsdag, siger, at der vil komme en reaktion på dette angreb.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...