May sender mere politi på gaden for at beskytte muslimer

Den britiske premierminister kalder angreb natten til mandag et terrorangreb. Hun styrker politiindsats.

FILE PHOTO: Britain''s Prime Minister Theresa May waits to speak after retaining her seat at the count centre for the general election in Maidenhead Foto: Reuters/Toby Melville/arkiv

FILE PHOTO: Britain''s Prime Minister Theresa May waits to speak after retaining her seat at the count centre for the general election in Maidenhead Foto: Reuters/Toby Melville/arkiv

Flere betjente sendes på gaden for at beskytte muslimer og moskéer, erklærer premierminister Theresa May på et pressemøde i London mandag.

Hun fortæller, at det ekstra mandskab allerede er beordret ud.

Det sker, efter at en hvid varevogn tidligt natten til mandag ramte flere mennesker ved en moské på Seven Sisters Road i London.

May siger i talen, at nattens begivenheder ikke må skade de britiske frihedsrettigheder.

- Vi har i dag set et kvalmende forsøg på at ødelægge disse friheder. Det er en påmindelse om, at terror og ekstremisme antager mange former, siger May.

Hun kalder hændelsen et terrorangreb.

May har mandag holdt møde med religiøse ledere i moskéen i Finsbury Park. Til stede på mødet var både muslimske og jødiske ledere.

Politiet har anholdt en 48-årig mand for angrebet. Han var ikke i forvejen kendt af politiet eller de britiske sikkerhedstjenester, oplyser juniorminister for sikkerhed Ben Wallace.

- Denne mand var ikke kendt af myndighederne i forbindelse med ekstremisme eller højrefløjsekstremisme, siger Wallace til Sky News.

Myndighederne mistænker ikke andre gerningsmænd.

Manden blev tilbageholdt af civile, før politiet ankom til gerningsstedet, oplyser politiet.

10 blev kvæstet, da varevognen påkørte folkemængden. To blev behandlet på stedet, og otte blev kørt på hospitalet. Flere er alvorligt kvæstet.

Politiet opfordrer alle til at bevare roen og være ekstra opmærksomme.

Mays konservative parti står midt i arbejdet med at samle opbakning til en mindretalsregering efter valget 8. juni.

Det Konservative Parti holder mandag møder med det nordirske parti DUP, og premierministeren siger, at en aftale vil blive annonceret, så snart den er på plads.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.