Mayweather besejrer landsmand i farvelkamp

Floyd Mayweather tangerer sværvægtslegende efter pointsejr over Andre Berto.

Den amerikanske boksestjerne Floyd Mayweather kan trække sig tilbage som ubesejret, efter at han søndag morgen dansk tid besejrede landsmanden Andre Berto på point.

Der var ingen tvivl om Mayweathers sejr efter de 12 omgange i MGM Grand i Las Vegas, men den 32-årige Berto ydede ifølge flere medier overraskende god modstand.

Som så mange andre af Mayweathers modstandere har oplevet, så spildte også Berto kræfter på slag, der ramte ved siden af modstanderen på grund af Mayweathers bevægelighed og evne til at undvige.

Ifølge Mayweather selv var kampen den sidste i en karriere, der ikke er skæmmet af et eneste nederlag i 49 kampe som professionel.

Efter kampen gentog Mayweather, at han trækker sig tilbage:

- Jeg forlader sporten med alle mine evner. Jeg er stadig skarp og smart. Jeg har opnået alt, og der er ikke mere at opnå. Jeg har været i sporten i 19 år og været verdensmester i 18 år, og jeg har brudt alle rekorder.

- Min 49-0-rekord (49 kampe og nul nederlag, red.) er en del af boksningen, men rekorder er til for at blive brudt, og forhåbentlig kan vi en dag finde den næste Floyd Mayweather, sagde boksestjernen efter kampen i følge AFP.

Han annoncerede beslutningen om et snarlig karrierestop efter sin sejr i maj over Manny Pacquiao fra Filippinerne, og Floyd Mayweather forklarede efter sejren over Andre Berto, at det nu er tid til at fokusere på sin familie og sikre, at børnene får en ordentlig uddannelse.

Med sejren over Berto tangerer Mayweather sværvægtslegenden Rocky Marciano, der også gik i ringen 49 gange og altid forlod den som vinder.

Taberen Berto var også fuld af anerkendelse efter nederlaget.

- Han er smart. Han er virkelig smart. Han ved, hvordan man skal gøre i forskellige situationer, og hvordan han skal holde distancen eller finde et øjeblik, hvor han kan slappe af, lød det fra Berto ifølge Reuters.

Berto blev også bedt om at rangere Floyd Mayweather i forhold til tidligere tiders store navne i boksehistorien.

- Han er skarp, men det er svært for mig at sige, for jeg har ikke været i ringen mod Muhammad Ali eller Rocky Marciano, men lige nu, hvor han er 38 år og stadig har den fart og timing. Det har jeg ikke hørt om før.

- Hans forløb med en karriere over 19 år, hvor han som verdensmester hele tiden har været på vej mod nye mål, det er der ikke mange andre boksere, der kan gøre, sagde Berto.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.