Mayweather slår Pacquiao i "århundredets boksekamp"

Den amerikanske boksestjerne Floyd Mayweather havde fuld kontrol i 12 runder lang duel mod Manny Pacquiao.

Floyd Mayweather viste tidligt søndag morgen dansk tid, hvorfor han aldrig er blevet besejret i en boksering.

Den amerikanske boksestjerne vandt på point efter 12 runder mod filippinske Manny Pacquiao i et stærkt imødeset weltervægt-boksebrag i Las Vegas.

Det var et enstemmigt dommerpanel, der tildelte 38-årige Mayweather karrierens 48. sejr ud af lige så mange mulige, og manden med øgenavnet "Money" havde da også god kontrol over kampen, der er blevet betegnet som "århundredets boksekamp".

Mayweather og Pacquiao bliver betragtet som deres generations bedste boksere.

Med sejren er amerikaneren nu indehaver af VM-bælter i forbundene WBA, WBO og WBC.

Som så ofte set før skulle bokserne lige se hinanden an i første omgang, hvor Mayweather fik et par slag ind med sin farlige højre hånd. 36-årige Pacquiao vendte dog tilbage til ringhjørnet smilende.

Herefter gik den filippinske kriger op i tempo og viste sin vanlige aggressivitet og sit hurtige fodarbejde til stor begejstring for publikum, der skreg "Manny, Manny, Manny".

Men, som det skulle vise sig at blive symptomatisk for resten af kampen, var Mayweathers imponerende defensiv mere end almindeligt vanskelig at bryde igennem.

Selv når Pacquiao tvang sin modstander ud i tovene, fik han ikke mange slag ind på Mayweather, der var ekstremt dygtig til at undvige for derefter at slå kontra med sin højre hånd.

Og når Mayweather endelig angreb, satte han ind med større præcision end sin filippinske modstander. Amerikaneren var ganske enkelt for snu.

Opgøret var det dyreste i boksehistorien med en omsætning på omkring 400 millioner dollar. Der er forskellige vurderinger af, hvad de to boksere kan sætte i banken, men 120 millioner dollar til Mayweather og 80 millioner dollar til Pacquiao har ofte været nævnt i optakten.

Foruden at blive vist på tv over hele kloden, blev kampen blandt andet overværet af stjerner som Christian Bale, Michael Keaton, Paris Hilton, Ben Affleck, Clint Eastwood og Michael Jordan ved ringsiden i MGM Grand Garden Arena.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.