Frederikshavn

Maze kun seedet 11 i Frederikshavn

michael maze er nummer 17 i verden men må nøjes med en seedning som nummer 11 i den stærkt besatte Danish Open i Arena Nord.Foto: Peter Broen.

michael maze er nummer 17 i verden men må nøjes med en seedning som nummer 11 i den stærkt besatte Danish Open i Arena Nord.Foto: Peter Broen.

FREDERIKSHAVN:Det meste af verdenseliten er med, når Danish Open i bordtennis løber af stablen i Arena Nord i Frederikshavn i dagene 21.- 25. januar. I herre single er således seks af de bedste 10 spillere på verdensranglisten med i sæsonens anden grand prixturnering Pro tour"en om 122.000 dollars. Årest første grand prix turnering spilles i Virenje i Slovenien ugen før det går løs i Frederikshavn. Da tilmeldingen sluttede 23. december var der i alt tilmeldt 189 spillere fra ikke færre end 36 lande. Maze seedet 11 Danmarks bedste kort i herre single, Michael Maze, er ved indgangen til det nye år rykket en enkelt plads op som nummer 17 på verdensranglisten, men i det stærkt besatte felt i Frederikshavn rækker det imidlertid kun til en seedning som nummer 11. Veteranen Allan Bentsen har lige sneget sig ind på en 30. plads og er dermed direkte med i hovedturneringen. 136 spillere er med i herre single. Et af målene i 2009 for Michael Maze er at komme op omkring karrierens bedste verdensranglisteplacering, 12. pladsen efter VM-bronzen i Shanghai 2005. Tre kinesere, Wang Hao, Ma Lin og Ma Long, topper foran de to bedste europæere, Timo Boll, Tyskland, og Vladimir Samsonov, Hviderusland. På Europaranglisten er Michael Maze gået forbi russeren Dimitrij Ovtcharov og er nu nummer fem. Hos damerne er Mie Skov med sin 89. plads på verdensranglisten, hvilket er en forbedring på 149 pladser på et år, seedet som nummer 16 i Danish Open i Frederikshavn. 48 spillere er med i dame single. Danish Open starter den 21. januar, og der spilles kvalifikationsturnering onsdag og torsdag, hvorefter hovedturneringen starter fredag 23. januar med finaler søndag 25. januar.