Maze tabte nervekrigen i syvende sæt

Michael Mazes tyske modstander havde de bedste nerver, da OL-kvartfinalen skulle afgøres.

Maze tabte nervekrigen i syvende sæt

Michael Maze havde svært ved at hive de gode ting frem efter kvartfinalenederlaget til Dimitrij Ovtcharov i OL-kvartfinalen i bordtennis.

Det var svært at være positiv efter at have forpasset en semifinale med et 9-11-nederlag i syvende sæt og sidste sæt i en kamp, der var mere spændende, end den var køn.

- Det var en dårlig kamp fra begge parter. Det var meget låst, og vi havde begge dårlige perioder undervejs. Kvaliteten svingede meget i kampen, og specielt syvende sæt var meget nervøst, siger Michael Maze.

- Det er ofte nerverne, der spiller ind i syvende sæt. Det er ikke der, man spiller sit bedste. Jeg var spændt, men jeg stod ikke og var ved at skide i bukserne, siger danskeren.

Ud over det rette spændingsniveau i slutfasen savner han også at have lidt flere marginaler på sin side i den tætte kamp.

- Ved 8-6 i syvende slog han en bold lidt i blinde, som han ramte. Da jeg havde sætbold i andet sæt, blev der dømt servefejl.

- Det er sådan nogle småting, som man nogle gange har med sig og andre gange har imod sig, siger Maze.

Han prøver at være stolt af trods alt at være nået blandt de otte bedste efter en OL-optakt, hvor han på grund af skader aldrig nåede derop, hvor han gerne ville.

- Jeg synes, at jeg beviser her, at jeg er tilbage. Jeg kan ikke bruge det til noget lige nu, men om en måned vil jeg sikkert se tilbage på det her med stolthed.

- Det giver mig bare ikke muligheden for at vinde en medalje før om fire år, siger han.

Om Maze så også er med ved legene i Rio, tør den 30-årige bordtennisspiller ikke love. Men han vil gøre forsøget.

- Jeg elsker at spille bordtennis. Det er det, jeg laver, og hvis jeg stadig føler, at jeg har mulighed for at spille med om de sjove placeringer, så er jeg også med om fire år, det er der ingen tvivl om.

- Der er også en side af mig, der bare er stolt af at repræsentere sit land og spille her. Men den forsvinder lidt lige nu, siger han.

Michael Maze har nu været med ved OL fire gange. Han var også med i Sydney, Athen og Beijing.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.