McDonald’s med nye menukort

Fastfood-selskabet har stået stille for længe, siger topchef, som vil ændre forretningen radikalt

Arkivfoto: Hans Ravn

Arkivfoto: Hans Ravn

USA:McDonald’s’ nye topchef, Steve Easterbrook, indrømmer, at fastfood-selskabet har stået stille alt for længe og nu er klar til at blive født på ny.

Der står således restrukturering og omkostningsreduktion på menuen de kommende år, men medarbejderne kræver, at deres stemme bliver hørt. Det skriver Financial Times.

- Over de sidste fem år har verden udenfor ændret sig hurtigere, end vi har. Og jeg vil ikke tøve med at adressere behovet for at nulstille den her forretning, siger administrerende direktør, Steve Easterbrook, der i marts overtog topposten efter Don Thompson, til Financial Times.

Radikal ændring

Ifølge Easterbrook er planen, at McDonald’s skal ændre forretningen radikalt og blive en ”moderne og progressiv burgerforretning”.

I takt med at McDonald’s de seneste år har gjort udvalget sundere, har salget og derved bundlinjen slanket sig. Nye menukort kan derfor være i sigte, og marketingkampagner skal i høj grad være med til at gøre opmærksom på dette, lyder budskabet fra topchefen.

Kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor’s gjorde heller ikke livet federe for McDonald’s, da det nedgraderede selskabets kreditværdighed fra A til A-, efter at fastfoodkæden for nyligt annoncerede aktietilbagekøb for mellem 8 og 9 mia. dollar. Standard & Poor’s advarede ved den lejlighed, at endnu et kredithak kan være på vej, hvis ikke salget i USA og Kina øges.

Imidlertid skriver The Guardian, at McDonald’s-ansatte er ved at forberede den største medarbejderprotest i virksomhedens historie.

Protest mod lønninger

Den 21. maj holder virksomheden generalforsamling, og i den forbindelse vil de ansatte samles foran selskabets hovedkvarter i Chicago for at vise deres utilfredshed med de såkaldte ”fattigdomslønninger”, som en stor del af de i alt 420.000 ansatte modtager.

Arrangementet afholdes af protestgruppen ”Fight for $15”, der støttes af en række fagforeninger og som navnet antyder kæmper for en mindsteløn på 15 dollar til alle McDonald’s-ansatte.

- McDonald’s-medarbejdere insisterer på, at fastfood-giganten som led i den kommende omstrukturering investerer i de ansatte, der gør milliardoverskud mulige, skriver gruppen i en pressemeddelelse.

Forud for protesten erklærer gruppen, at den ikke kommer alene. Med sig har den angiveligt 1 mio. underskrifter fra amerikanske statsborgere, der støtter forslaget om en mindsteløn på 15 dollar.

/ritzau/FINANS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.