Hjallerup

Med den rette hat på markedet

Det er en tradition med en hat på markedet

Louis og Berith Nielsen har ingen debat om, hvorvidt de skal til marked. Det skal de, og det skal være med hat på, mener Louis Nielsen.Foto: Henrik Louis

Louis og Berith Nielsen har ingen debat om, hvorvidt de skal til marked. Det skal de, og det skal være med hat på, mener Louis Nielsen.Foto: Henrik Louis

HJALLERUP:Det er nok muligt at finde en hat på Hjallerup Marked, og nogle har også en på. Det gælder for eksempel Louis Nielsen, der besøgte markedet med sin kone Berith Nielsen.

- Man skal have hat på på Hjallerup Marked. Det er en tradition, mener Louis Nielsen.

Han har en hel samling af hatte i hjemmet, som ligger nær markedspladsen.

- Det er muligt, at jeg tager en ny på i morgen. Men de fleste, jeg har, er for sarte til at tage på her, forklarer Louis Nielsen.

At parret overhovedet skal til marked er slet ikke noget debatemne. De kommer hvert år.

- Vi elsker Hjallerup Marked, smiler Berith Nielsen.

- Det er en tradition, og Hjallerup Marked er specielt, for halvdelen af byens befolkning er involveret i markedet, siger Louis Nielsen.

- De har nogle dejlige kolde og, og så synes jeg, det er spændende at se alle de ting, der er. Vi bor så tæt på, så det er oplagt, supplerer Berith Nielsen.

Foreløbig nød de musikken, som blev leveret af Keld og Hilda, som de godt kan lide.

- Og så skal vi ud at snolde senere, smiler Berith Nielsen.

Louis Nielsen fortæller, at Hjallerup Marked faktisk engang - tilbage i 1744 til 1858 - foregik på de marker, hvor han og hans kone bor i dag.

Stedet hedder Frederikshvile, fordi Frederik 7. som kronprins har overnattet der, og er en stor gård. Dengang var det en kro.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.