Biblioteker

Med hiv og sving

Rammerne til udsmykningen på biblioteket måtte transporteres ad en alternativ rute, da de skulle på plads fredag morgen

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kunstværkerne fylder godt i landskabet på det nye bibliotek. Personalet arbejde på højtryk hele fredagen for at blive klar til åbningen i dag.

HJØRRING:Trappeopgangen og elevatoren var begge for trange, da rammerne til kunstudsmykingen på biblioteket skulle på plads tidligt fredag morgen. Derfor måtte der en kran til, der så hejsede de meterstore rammer op på taget og ind gennem nogle dobbeltdøre. - Billederne er fire gange to meter, så det var den eneste mulighed for at få det ind, siger stadsbibliotekar Carsten Winther. Ud over de store billedrammer, der altså måtte transporteres ad en alternativ rute ind til biblioteket, var der masser af opgaver, der skulle løses dagen før åbningen af Hjørrings nye bibliotek. - Vi regner med at skulle arbejde til ved midnatstid, for der er stadig meget der mangler. Reoler og belysning og den slags, fortalte Carsten Winther fredag formiddag. Ekstra arbejde Også de bøger, der er blevet afleveret de seneste uger, gav ekstra arbejde fredag. Der er nemlig opstået en pukkel i systemet, fordi der automatisk ville gå besked ud til dem, der havde reserveret de afleverede materialer, og det uden, at der var mulighed for at hente dem på det nye bibliotek. Med billedrammer og inventar på plads er der lagt op til en rigtig god åbningsdag i dag, hvor stand-up komiker Uffe Holm, sangerinden Alberte Winding og journalisten Lone Kühlmann skal være med til at festliggøre dagen.