EMNER

Med Lisbet på nettet

Lisbet Dahl besøgte Borgen som SeniorSurfambassadør

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lisbet Dahl er på nettet, og hun opfordrer flere til at boltre sig på den digitale legeplads. Foto: Kurt Bering

JERSLEV:- Jeg kan kun sige, go for it. Eller på dansk: Se dog at komme i gang.

Sådan lød den utvetydige opfordring fra skuespiller Lisbet Dahl, da hun i går besøgte Borgen i Jerslev.
Lisbet Dahl er netop nu i Aalborg med Cirkusrevyen, og torsdag formiddag lagde hun vejen omkring Jerslev, hvor den lokale datastue har til huse. Lisbet er nemlig udnævnt til SeniorSurf-ambassadør. Og i den rolle leverede hun en veloplagt, humoristisk og troværdig it-peptalk for tilhørerne.
- Jeg tror meget, det har med karakter at gøre. Vi er bare forskellige som mennesker. Er man meget stædig af natur, så tænker man gu’ vil jeg ej lære noget nyt. Andre kaster sig ud i det, sagde Lisbet Dahl, der konstaterede, at hun selv tilhørte gu’-vil-jeg-ej-gruppen.
Først valgte hun at vende det digitale univers ryggen. Men en tilfældig introduktion til digital kabale blev imidlertid et vendepunkt - og med god assistance fra børnene, bevægede hun sig stille og roligt ind på nye digitale områder.
I dag bruger hun blandt andet e-mail, Facebook, google - samt køber mad, tøj og sko på nettet.
- Det er meget lettere, end man tror, og det er rigtig sjovt. Og jeg sparer tid med computeren. Selvfølgelig kan det drille engang imellem. Men kan man ikke selv finde ud af det, kan man bare slukke maskinen og tænde den igen, lød det gode, håndgribelige råd fra Lisbet Dahl.
Svend Bonbeth var blandt tilhørerne, og han har allerede taget første skidt til at blive dus med den virtuelle verden. Han har netop investeret i en computer, og meldt sig til kursus i Datastuen.
- Jeg keder mig om vinteren, og vil gerne mødes med andre. Jeg har tit kigget på hernede og synes, det ser spændende ud, sagde han med et nik mod datastuen.
- Jeg vil gerne lære at bruge computeren. Kommunen og bankerne er jo allerede ved at køre meget over computer - og med tiden, går det hele nok over til computer.
Verner Knudsen underviser sammen med to andre lokale ildsjæle begynderholdet i Datastuen, og han er ikke i tvivl om, hvad kursisterne skal lære:
- De skal ikke være bange for at gå i gang. For de skal være meget dygtige for at kunne ødelægge noget. Og så lærer vi dem alt helt fra bunden - at tænde og slukke for computeren, og bruge tastaturet. Og to-finger-systemet er godt nok.
- Dem der er dygtigere, kommer på et andet hold.
Verner Knudsen understreger, at det sociale samvær også spiller en afgørende rolle i Jerslevs datastue.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.