med marcipan - serveret med rosmarin-iscreme

Foto: Jens Morten

Foto: Jens Morten

12 blade kanaki-fillodej lidt marcipan frisk rosmarin 3 æbler rørsukker vanilje rosmariniscreme 3 æggeblommer 1 æg 125 g rørsukker 1 stang rosmarin 0,5 stang vanilje 5 dl piskefløde mastika eller vodka Fremgangsmåde: Æbler skrælles og skæres i små stykker og sauteres i en gryde ved svag varme og tilsættes sukker, krydres med lidt rosmarin og smages til med citronsaft - koges som fast kompot og afkøles. Bladene af fillodej lægges oven på hinanden - herpå rives marcipan i jævnt lag. Læg to stykker dej ovenpå - pensl med æg. Lav små forårsruller med fyld af æblekompotten. Rørsukker til isen koges op med rosmarin og vanilje i en anelse spiritus. Afkøl lagen helt, fjern rosmarin, pisk lagen op med æg i røremaskine eller med håndmikser til fast hvid æggeskum - tilsæt derefter fløde pisket til skum og vend dette sammen - tilsæt evt. lidt ekstra spiritus og frys isen.