Med økomad som omdrejningspunkt

Der bliver sat turbo på økoaktiviteterne i Halkær

Der bliver sat turbo på økoaktiviteterne i Halkær

Til næste efterår har Halkær Kro lavet økologisk mad til Nordjyderne i 25 år.

- Og nu vil vi også gerne lave mad sammen med nordjyderne, ssiger Halkær Kros formand, Kitty Dencker.

Derfor skal der nu udvikles, organiseres og markedsføres kursusaktiviteter og formidling om det gode køkkenhåndværk.

Det bliver alt fra bageri, syltning, ostefremstilling, ølbrygning, fermentering, mad fra naturen og meget andet, der kommer i kursusgryden.

Og som det har været fra starten, så er det lokale økologiske råvarer der er omdrejningspunktet.

For at få drømmene ført ud i livet og for at understøtte de frivillige kræfter, følge de nuværende aktiviteter bedre til dørs, er Peter Søndergaard ansat som koordinator i Halkær fra 1. november.

- Vi må indrømme, at de ting vi allerede laver godt kan følges bedre til dørs, lyder det fra formand Kitty Dencker.

Halkær ligger midt i et stort spisekammer - både fordi der er mange lokale økologiske producenter, men der er også både limfjord, sø og å og de omliggende naturområder, der byder sig til med spændende råvarer.

Målgruppen for kurserne bliver almindeligt madglade nordjyder der vil lære noget godt håndværk, det bliver børn der vil møde bønder og se hvilken mad det kan blive til, og det må også meget gerne blive til et mødested og eksperimentarium for professionelle madfolk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.