Medaljer for indsats i luften

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Omkring 70 af de 115 medaljemodtagere var mødt op for at deltage i gårsdagens parade og overrækkelse på flyvestationen i Vadum. Foto: Laura Guldhammer

Der var medaljer til 115 piloter og besætningsmedlemmer fra Air Transport Wing Aalborg, da flyvevåbnet forleden påskønnede deres indsats i forhold til at overvåge Somalias kyst samt sørge for transport af gods og personel til de amerikanske specialstyrkers kamp mod IS i Irak og Syrien.

Medaljeoverrækkelsen, som foregik på Flyvestation Aalborg i Vadum, blev foretaget af chef for specialoperations-kommandoen (SOKOM) general Jørgen Høll, men det var chef for flyvevåbnet generalmajor Max A. L. T. Nielsen, som begrundede påskønnelsen.

- Gennem det danske Challenger-bidrag til den maritime overvågning ved den somaliske kyst og i det indiske ocean har I været et helt centralt led i indsatsen for at opretholde muligheden for sikker skibstrafik i området, primært ved at gøre arbejdsvilkårene så vanskelige for de somaliske pirater, at de ganske enkelt har måttet indstille deres forehavende, forklarede han blandt andet.

Missionen, som var en del af Operation Ocean Shield, blev både belønnet med Forsvarets Medalje for International Tjeneste og en NATO-medalje, og til deltagerne i Operation Inherent Resolve i Irak og Syrien var der også stor ros.

- Med jeres berømte gå-på-ånd og operative mindset udførte I flere drops og transporterede mere gods og personel i et uset og udfordrende miljø, end nogen dansk indsats tidligere har gjort, forklarede Max A. L. T. Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.